Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Min gasbil är ju löjligt effektiv :)  (läst 8873 gånger)

torbjorn

  • Inlägg: 13696
    • Medelpad
SV: Min gasbil är ju löjligt effektiv :)
« Svar #20 skrivet: 01 aug-20 kl 23:33 »
Jag vill veta vad bilen drar om 0,36 Kg/100 km vill jag vet vad det skulle motsvara i bensin, därför delar jag det med 1,5 då vet jag vad bilen skulle dra med bensin och inget annat

Dina nuvarande matematik- och fysikkunskaper räcker uppenbarligen inte till för att kunna reda ut det här på ett korrekt sätt. Jag föreslår att du repeterar mellan- och högstadiekurserna i ifrågavarande ämnen innan du återkommer i tråden. I synnerhet avseende bråkräkning, kommaplacering, prefix, skillnaden mellan storheter, enheter och mätetal , härledda enheter, skillnader i egenskaper mellan olika aggregationstillstånd (gas, vätska, fast form), densitetsbegreppet, och inte minst allmänna gaslagen samt dess specialfall (just den kanske snarare hör till gymnasiekursen).

torpjens

  • Inlägg: 2372
  • Vi lever på naturens villkor
    • Södermanland
SV: Min gasbil är ju löjligt effektiv :)
« Svar #21 skrivet: 02 aug-20 kl 00:47 »
 (:)  Där tar den tråden slut. Inte självhushållningsrelaterat, har gett upphov till massa påhopp och full med tokerier och därmed inte hjälpsam. /Torpjens
Problemet är inte att makt korrumperar, det är att de korrumperbara söker makten.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

248 gäster, 6 användare (1 dolda)
xaelanar, addebadde, von tratt, Anders Flix, JohannaMaria

* Forum

* Om tidningen Åter- Har tidigare prenumererat. Var så nöjd att jag gav bort en prenumeration. Nu gör jag det igen. En jättebra present tycker jag!
/Margareta Mattsson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser