Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Päronträd  (läst 245 gånger)

Karin Langlet-Andersson

  • Gäst
Päronträd
« skrivet: 23 jun-24 kl 21:46 »
Planterade päronträd i höst. I våras kom rådjur och mumsade så jag smorde in trädet med wasabi för att avskräcka mina objudna gäster. Kan hända att knopparna inte tålde detta. Jag har bara fått massor av rotskott och den ser död ut upptill.
Hur skall jag göra .....Kan jag rädda trädet med att beskära  det är 2m högt. Eller är det kört.
Vad gör jag med rotskotten ? Jag är nybörjare på fruktträd.

Bulleulle

  • Inlägg: 52
    • Lappland
SV: Päronträd
« Svar #1 skrivet: 25 jun-24 kl 21:55 »
Skrapa med nageln på barken. Är det grönt under finns det hopp och då skulle jag ta bort rotskotten. Om stammen och grenarna är döda kan du eventuellt spara ett rotskott för att ympa på ett nytt päron längre fram.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

465 gäster, 1 användare
kretslopp

* Forum

* Om tidningen Åter- Precis som flera andra skriver så är det här en tidning som aldrig tycks bli inaktuell. Det senaste numret är precis lika intressant som det som kom för flera år sen. Att varje nummer har ett sorts register på baksidan som ger en snabb överblick av vad tidigare nummer sedan många år tillbaka har handlat om, gör det lätt att hitta precis vad man vill läsa om just nu.

Har man läs-svårigheter kan man dock ha lite invändning mot det lilla typsnittet och den täta texten, speciellt annonserna och baksidorna med extra liten text mot en flerfärgad bakgrundsbild.
/Jennifer

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser