Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Isolering golv hönshus  (läst 357 gånger)

Robertvartaget

  • Inlägg: 26
    • Södermanland
Isolering golv hönshus
« skrivet: 17 sep-23 kl 10:25 »
Sådär,
Då har vi äntligen blivit med höns här hemma, men inte riktigt hunnit färdigt med huset de ska bo i. Visst är det beboeligt & så & bor gör de. Men jag hade några fler planer jag tänkte hinna med nu innan vintern.

Idag är det en del utav en bod de bor i, med fyra väggar av plank & vanlig mark till golv. Givetvis finns det även ett tak, i plåt.

Min tanke var att regla upp för golv & lägga in något smidigt skivmaterial som är lätt att städa ur, kanske 60cm ovanför marken så att jag enkelt kan ställla en skottkärra precis utanför dörren & bara borsta ur.

Frågan gäller isolering, inte använder man väl någon form utav plast eller liknande om jag ska isolera golvet mellan golvreglarna? Är det ens lönt att isolera endast golvet om resterande väggar bara är rena plank?

Kanske hönsen hellre har det som det är nu, fast jag istället fyller upp nuvarande golv med sand 30cm & sedan deras vanliga strö, spån eller halm eller vad det nu må vara.
Tankar idéer?
Nog mitt tredje konto sedan jag hittade forumet.

 

Själv är bäste dräng

  • Inlägg: 14048
    • Östergötland
SV: Isolering golv hönshus
« Svar #1 skrivet: 17 sep-23 kl 22:40 »
Det är taket du skall isolera först så nattkylan som blir under klar himmel inte fortsätter ned på dem när de sitter på sin pinne. Och så förstås att det blir dragfritt från väggarna.

Sandgolv kommer de nog att trivas bättre med än brädgolv


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

149 gäster, 4 användare (1 dolda)
alternaiv, Oskari, von tratt

* Forum

* Om tidningen Åter- Supernöjd med den nya tidningen! Ska fixa ny betalning nu så vi har täckt upp det kommande året, ser fram emot att bygga upp ett litet bibliotek av tidningarna. :) Och maken är ivrig att få testa på ölbryggandet som finns med i senaste numret.. :P
/Maria Örni

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser