Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Flock hönor utan tupp  (läst 218 gånger)

Leva mer

  • Inlägg: 42
    • Jämtland
Flock hönor utan tupp
« skrivet: 21 maj-22 kl 16:11 »
Ni som har hedemorahöns utan tupp, fungerar det bra? Vad är fördelarna? Är flocken lugn och tar någon höna över tuppens roll för att skydda flocken?
Märker ni någon skillnad på antal ägg som värps?
Rekommenderar ni tupp om man har småbarn- under 3 år?


 

skräptanten

  • Inlägg: 3799
  • Liten gård, möe arbete
    • Småland
SV: Flock hönor utan tupp
« Svar #1 skrivet: 21 maj-22 kl 20:22 »
Jag har svårt att se att det skulle vara någon fördel med att ha en tupplös hönsflock, annat än för den som bor i tättbebyggt område och har det som villkor för sin djurhållning.
Har du hedemorahöns är det förmodligen i genbank, och då är en del av vitsen att få kycklingar. Som bekant blir det inga befruktade ägg utan tupp.
Att ha för många tuppar i flocken kan stressa hönsen, men så länge en håller sig till tumregeln minst 3-4 höns per tupp, brukar det gå bra.
Jag har haft höns lika länge som jag haft småbarn, och det har aldrig varit några direkta tupproblem. Eller ja, aggressiva tuppar blir inte så gamla i det här hushållet  o:) .
Mjölk ger starka ben. Ekeby-utgödsling ger starka armar också.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

115 gäster, 1 användare
Jon.b

* Forum

* Om tidningen Åter- Denna tidning snubblade jag över redan 2002 typ, det bästa att lära sig de mästa. Varje person i detta avlånga land borde läsa denna. Butiker borde ta in dessa... älskar denna tidning. Köpte förut mycket böcker i butiken för många år sedan, men dom kom bort, syrakulturen , ost till husbehov och en del andra.
/ Anna-karin A

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser