Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Bygga och renovera / SV: plastgolv i ouppvärmda hus
« Senaste inlägg av torbjorn skrivet Idag kl. 19:54 »
Även ett kallställt hus får ju dygns- och årsvariationer i innetemperatur och luftfuktighet, så jag har svårt att se att eventuella fuktproblem skulle påverkas av att man tidvis dessutom tillför värme från andra källor än sol och omgivande luft.
2
Övrigt om odling / SV: ang mossa i gräsmattan
« Senaste inlägg av torbjorn skrivet Idag kl. 19:53 »
Båda delarna kan fungera. Mossrivaren kan ju göra livet tillfälligt surt för mossan, och framför allt göra att den inte syns så mycket. Men för att den inte ska trivas på längre sikt så gäller det att höja pH-värdet och/eller se till att det blir för torrt för den. Vill man inte torka ihjäl gräset så är det enklare att höja pH-värdet genom att sprida ut lämpliga alkaliska saker (repetera skolkemin från högstadiet om nödvändigt).  Man kan också sprida järnsulfat, vilket det påstås att mossa inte gillar.

Mina gräsmattor var ganska mossfria en gång i tiden, men det blev god fart på mosstillväxten under de regniga sensomrarna och höstarna 2000 och 2001, och sen dess har mossan varit kvar.
3
Bygga och renovera / SV: plastgolv i ouppvärmda hus
« Senaste inlägg av kretslopp skrivet Idag kl. 19:45 »
Det kan vara så att både luft och golv som värms upp tar åt sig fukt från sin omgivning även under plastmattan. Om det sen kyls av fälls det fukt men den har ingenstans att ta vägen om den hindras av en plastmatta. Men om huset hela tiden står kallt händer ingenting det bildas ingen kondens. Så det kan vara lönt att titta under plastmattan när huset varit värmt och sen kallställts.
4
Övrigt om odling / ang mossa i gräsmattan
« Senaste inlägg av staren skrivet Idag kl. 19:06 »
Hej någon som vet har förslag på hur man blir enklast av med mossa i Gräs mattan om man har mycket mossa, är det att antingen forts gödsla med kalk aska eller skaffa en mossrivare?
5
Timring och stolpverk / SV: Flytta stockar med muskelkraft
« Senaste inlägg av Stengrim skrivet Idag kl. 18:22 »
Då låter kabeltrummor som den idealiska lösningen. Det låter måhända fånigt att flytta stock med kabeltrummor men det är långt mer effektivt än man först tror.
Vi har förflyttat stockar till ett helt mindre uthus, fler och större än dina, med två kabeltrummor och 1,5 personer.

Lyft tunnändan, skjut in trumman så långt det går. Använd hävstångsprincipen för att få upp andra ändan på trumma nr 2. Skjut på, alltefter får man flytta fram den bakre trumman till framändan.

Att ta sig över den muren borde inte vara något problem med detta system, bara att lyfta upp en trumma och skjuta över stocken.

6
Gäss / SV: Kläcka Skånegås
« Senaste inlägg av anlet skrivet Idag kl. 17:37 »
Om du har gäss sköter dom kläckningen själva. Om du har äggkläckningsmaskin är det viktigt med temperaturen även när kläckning skett. Maskinen bör stå i ett kallt utrymme, då kan men reglera temperaturen i maskinen och riskerar inte uppvärmning från rummet som kanske är utsatt för solbelysning el. dyl
7
Övrigt om höns / SV: Mina höns har börjat hacka på falurödfärg
« Senaste inlägg av LimJans skrivet Idag kl. 16:27 »
Jag är nyfiken på om du fick hönsen att sluta hacka i sig färgen och vad du gjorde för att dom skulle sluta. Våra höns flyttade in i ett nymålat hönshus i fredags och idag var hönsbajset helt rött. Förstod först inte vad det var, sedan insåg jag att det hade exakt samma färg som falurödfärg.
 ???

Han som startade tråden har inte varit inloggad sen hösten -14, så....  :-\ Men nån annan har säkert ett bra svar! :)
8
Övrigt om får / SV: Sälja får dilemma.
« Senaste inlägg av javill skrivet Idag kl. 15:43 »
Finns där inget enkelt sätt att kolla upp Se-nummer utan genom att ringa JBV?
Typ en app eller på JBVs hemsida?

Inte vad jag hittat. Det enda som verkar finnas är en lista över slakteriers produktionsplatsnummer. Ett alternativ till att ringa Sjv är att maila

9
Drycker / SV: Tappa björksav hur gör ni??
« Senaste inlägg av Tångräkan skrivet Idag kl. 15:42 »
Pluggen ska vara samma träslag som trädet, alltså björk!
10
Kött och fisk / SV: Röka korv i tunna
« Senaste inlägg av torbjorn skrivet Idag kl. 15:40 »
Lägg märke till att frågan är över 10 år gammal, och det är också över 10 år sedan trådstartaren senast var inloggad på forumet. Så frågeställningen är nog inte så aktuell längre.
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

495 gäster, 14 användare (4 dolda)
carlos, Sven.82, gotthard, Hantverkare92, Snåttergården, fri, Mira.I, magtob, Faun, Skröpeltorparn

* Forum

* Om tidningen Åter- En tidning med djupa rötter.
/Margit

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser