Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Kontakter / Flersam kvinna (29) söker livspartner (man/kvinna/?)
« Senaste inlägg av kafkaesque skrivet Idag kl. 19:30 »
Hej :)

Några fakta till att börja med: Jag lever polyamorös/flersam sedan några år och tänker inte att ändra på det. Finns så mycket kärlek i mig helt enkelt :P Jag vill inte ha barn och vet ej om det gör något om den andra (du) har, det beror på. Jag bor för tillfället i Västmanland, men siktar på att flytta till västkusten igen inom de nästa åren (det är dock inte huggit i sten :P). Är nog rätt så vänster i mina politiska åsikter. Ålder spelar inte jättestor roll, men du skulle helst inte vara äldre än typ 40. Jag tillhör ingen religion, men jag intresserar mig mycket för buddhistisk filosofi, meditation och yoga.

Du läser fortfarande? Nice! Då kan jag nu berätta vad jag egentligen är ute efter :D Jag letar efter en man/kvinna/vad du identifierar dig som som jag kan dela mina drömmar, mitt liv med ("nesting partner", hur det kallas så konstigt i polyamorösa kretsar :D ). Jag vill helst bo på landet, antingen i ett redan befintligt kollektiv eller ekoby, eller starta någonting eget. Just nu läser jag en trädgårdsutbildning och vill även lära mig mer om odling. Att kunna ta hand om odlingar, kanske en skogsträdgård, att ha några djur, då vore jag glad. Helst om jag kan dela det med någon :)

I en relation är det avgörande för mig att det finns bra kommunikation och att man kan lita på varandra. Att den andra också tar initiativet, har egna idéer, och matchear min handlingskraft så vi kan bygga upp nåt fint tillsammans. Och vi ska kunna ha kul tillsammans också, till exempel när vi är ute på äventyr :) Utöver natur är min största passion klättring, både inomhus och utomhus.

Låter det som vi skulle lära känna varandra? Hör av dig! :)
Ha en fin dag :)
/kafka


2
Kalkoner / SV: Kalkonuppfödare listan
« Senaste inlägg av Snöfleboda skrivet Idag kl. 16:33 »
 Jag har snälla bruna kalkoner, de ska snart börja lägga ägg.
Jag är intresserat på ’’ny blod’’ skulle vilja bytta ägg med någon.

Hör av dig om du är intresserat .-)

Bor i Blekinge.
3
Kor / Ställa om från hereford till Highland Cattle värt??
« Senaste inlägg av Dombäcksmark småbruk skrivet Idag kl. 14:58 »
Tjenare!

Idag har vi hereford som står inne i ladugården under vintrarna och betar ute på somrarna. Vi har kapacitet i ladugården för max 12 kreatur + ett extra stall för kallvning. Men jag är sugen på att någon gång i framtiden köra på Highland Cattle i egenskap av tålighet mot kyla, vilket gör att vi kan ta in dem senare på hösten och släppa ut dem tidigare på våren.
Sen så tycker jag dem ser så himla fina och fräna ut!  ;D

Men det är några saker som bekymrar mig som någon kanske kan svara på.

-Horn fråga 1: Kan vi fortsätta låta djuren dricka från gamla badkar eller måste det finnas längre kärl så hornen inte stryper i kanterna? 

-Horn fråga 2: Blir hornen ett hinder i ladugården? Dem äter i foderbaljor där dem styr in huvudet genom en grind för att nå maten. Måste grindens bredd vara som hornen eller lär dem sig att "trixa igenom" hornen?

-Slaktfråga: Skiljer det något I slaktvikt mellan H-C och hereford?

-avelsfråga: Hur ser utbudet ut när man ska få tag på avelsdjur? Är det besvärligt jämfört med hereford?
4
Aktiviteter / Oskarshamn: Kurs skulptera i trä!
« Senaste inlägg av Björkblad skrivet Idag kl. 14:52 »

Hantverkupplevelse på landet och sen till kafféet!


Äntligen helg men dåligt väder?

Det gör inget!
Kom till en hantverksupplevelse inomhus för hela familjen, eller bara dig själv  ;)!

Här kan du skapa nagot eget i trä. Skyltar eller skulpturer, båda är möjliga och lätta att göra. Miriam Kayser som är en erfaren ledare inom hantverk och bild kommer visa hur man gör. Efter en kort intruduktion om träets egenskaper samt  verktygshanteringen börjar du med ditt projekt. Även barn från 8 år kan delta självständigt.
Du bestämmer vilken dag och hur många timmar du vill jobba. Betalningen sker bara för de timmar du har jobbat. Fika och verktygshyra ingår.


När: Lördag 25/3 och söndag 26/3, kl. 9-14 (valfritt när du kommer eller slutar)
Var: Hälsingsö affären, 57296 Fårbo (mycket nära till Blomsterhult)
Vem: För nybörjare samt dem som redan kan tälja med klubba och stämjärn
Kostnader: 140kr per timme (60min), materialkostnader tillkommer.
Kontakt: Miriam Kayser 073 52121 76 (anmälan innan önskad)
Impressioner: Instagram Kayser_Konst

Gruppen består av maximalt 8 deltagare så att läraren är alltid nära och det finns gott om plats. Ta gärna med dig handskar, kanske en arbetströja och hörselskydd om du är ljudkänslig. Det blir inte högre volum som i en vanligt träslöjd klass.


Efter aktiviteten kan vi varmt rekommendera att ta en sväng till Mellingerums kaféet.
Där finns det fina, hemmagjorda bakverk, vafflor!, Napolitansk pizza, gott kaffee och en mycket trevlig ambiente! Öppettider lö + sö kl 11-16
Mer informartion:
Mellingerumsodling.com, Mellingerum 7, 57297 Kristdala, Instagram: mellingerumsodling
5
Övrigt om odling / SV: Frukt-träd och liknande på Lidl
« Senaste inlägg av Radar skrivet Idag kl. 14:35 »
" jag vill nog hävda att man bör läsa på innan så man vet vad man vill ha och dessutom kolla upp plantan och dess behov på nätet. Det kan man ju göra på plats genom att googla på mobilen så får man ju besked direkt."
Lidls hemsida gav ingen annan information än Fruktträd - och vilken typ.
Så du tycker att man först ska företa sig en resa till butiken och på plats söka på nätet efter information, för att då få reda på att det var en onödig resa?
Du nämnde Plantagen, jag tittade på deras hemsida om vilka fruktträd de har i sortimentet. Av några slumpvis valda artiklar angav samtliga vilka växtzoner de är lämpade för. Och framför allt fanns sortnamn till samtliga. Av de jag tittade på som inte är lämpade för mina trakter fanns heller inga på butiken i Östersund.
Av den informationen kan man i förväg avgöra om det är värt att åka in till butiken i Östersund.
6
Kontakter / SV: Kvinna söker kvinna att bo med
« Senaste inlägg av TCI skrivet Idag kl. 14:22 »
Hej, TCI här igen.. F´låt, gick precis in o tittade på vad jag svarat här, såg att jag skrivit fel mailadress som kontaktuppgift!! Kanske inte fått svar ändå, men rätt ska vara rätt ;) : solosandohav@hotmail.com, ELLER havoskog@gmail.com
7
Grönsaker / SV: Bara hanblommor på pumpaplantor
« Senaste inlägg av Kentaur skrivet Idag kl. 14:10 »
Hej!
Sent svar i denna tråd, men jag hade tidigare stora problem med pollinering i grönsakslandet, trots att jag odlade olika dragväxter. När jag blev biodlare märkte jag ENORM skillnad. 

Mvh Emma
8
Hej! Vet inte om jag har exakt det du söker, men berättar gärna mer om du kontaktar mig direkt via havoskog@gmail.com
Mvh Inger
9
Bostad finnes / Kollektiv i stor lantlig villa utanför Göteborg
« Senaste inlägg av MattiasR skrivet Idag kl. 13:52 »
Välkommen till oss och vårt lantparadis utanför Göteborg!   

Nu har vi ett ledigt rum i vår sekelskiftesvilla i utkanten av Hindås. Här kan man trivas och frodas om man om tycker om att dra sig tillbaka till lugnet i skogen, men ändå ha bra förbindelser in till Göteborg.
Vi försöker ha familje-stämning i huset där stödjer varandra och trivs tillsammans. Vi äter middagar och gör annat tillsammans spontant. Gemensamma intressen är musik och diverse konstnärliga uttryck. Vi söker någon som vill bo med andra och kan passa in hos oss.

Villan är rymlig med stora gemensamma utrymmen. Till huset hör ägor på 3 hektar med trädgård, en liten björkskog, en bäck och områden att odla på. Det har gått får och betat här innan vilket gör att det är stängsel runt ägorna. Det är praktiskt för hundar eftersom de kan gå lösa. Vi hade höns här innan så allting för hönshushållning finns på plats.

Precis nedanför tomtgränsen flyter Mölndalsån. Stigen som löper längs med ån kallas för kärleksstigen av Hindåsborna och är underbart vacker. Följer man ån ett par hundra meter uppströms kommer man till Västra Nedsjön. Där finns en badplats med en brygga och en liten strand där man kan sjösätta vår kanot.

Närmsta busstation ligger 150m bort och bussen tar 35-40 minuter till Korsvägen. Med bil tar det 25 minuter in till Göteborg. Med tåget tar det en halvtimma till Centralstationen från Hindås Centrum.

Hyran är 3 700kr/månad. Till det tillkommer el, internet, avloppstömning och sotning. Det har legat på i medeltal 700kr i månaden. Förutom detta delar vi på en deposition till husägaren. Huset har bergvärme och flera kakelugnar som vi eldar i för att hålla nere elkostnaderna.

Vi som bor här:
Mattias som skriver det här har många intressen. Håller på en del med andlighet och personlig utveckling. Min andlighet hittar jag lika mycket i Svenska kyrkan som i naturen eller diverse hippie-sammanhang. Jobbar hemifrån med att starta ett företag kring en uppfinning. Tycker om musikjam.

Jennie håller på att ta en kandidatexamen i litteratur på Göteborgs Universitet. Hon tror på vänlighet och en positiv inställning till sina medmänniskor. Är intresserad av allt kulturellt.

Canberk är husets charmtroll från Turkiet. Han jobbar på sin magisterexamen i musik vid GU. Han försörjer sig genom att undervisa i musik över nätet och ge konserter. Har en youtube-kanal där man kan bekanta sig mer med honom: https://www.youtube.com/watch?v=kIyhklclhRk

Ludde är en väldigt, väldigt vänlig Jack Russel.

Den som är intresserad kan skicka ett meddelande för att komma ut på ett besök.

10
Övrigt om odling / SV: Frukt-träd och liknande på Lidl
« Senaste inlägg av malarmaster skrivet Idag kl. 13:49 »
tror inte det finns någon kedja som säljer växter som importeras och anger svensk odlingszon. Lidl är en global kedja o de har samma sortiment överallt. De är också en livsmedelskedja i första hand o övrigt sortiment är bara ett lockvarusortiment. Jag köper en del av Lidls växtsortiment men bor ju i södra Sverige så det brukar inte vara några problem. Fruktträd vill jag dock bara ha E-plantor dvs utprovade och framtagna i Sverige där det klart framgår att de är anpassade för angiven odlingszon. Man bör veta vad man vill ha innan köpet o köpa en ospecifierad växt i zon 6 är helt klart lotteri. Dock kan ju ifrågasätta varför det finns i sortimentet så långt norrut. Men å andra sidan finns samma problem på de andra kedjorna typ Plantagen o Blomsterlandet som också saluför plantor från främst europa ((läs holland) som i bästa fall klarar zon 1. Min närmsta större ort som har dessa kedjor är Växjö och där finns dessutom en fristående växtbutik/gardencenter som saluför träd o buskar som inte  ens klarar zon 0. Både plantagen o Blomsterlandet i Växjö har plantmaterial  som inte klarar zon 3-4  som är den vanligaste växtzonen i södra Småland. Trots det finns de i sortimentet och köps. jag vill nog hävda att man bör läsa på innan så man vet vad man vill ha och dessutom kolla upp plantan och dess behov på nätet. Det kan man ju göra på plats genom att googla på mobilen så får man ju besked direkt. Några resekostnader tror jag inte något företag ersätter men de flesta erbjuder återköp eller byte. Har du inte möjlighet att övervintra dessa plantor inomhus över vintern så är det som du själv skriver bortkastade pengar. Själv har jag både träd o buskar i krukor som sätts ut på våren t.ex oliv,citron ,italienska körsbär och senaste köpet  fikon. Har ju uppvärmt växthus så det funkar.
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

302 gäster, 4 användare (1 dolda)
kafkaesque, Plutteknutt, Tur-Johan

* Forum

* Om tidningen Åter- Makalöst mysig och lärorik tidning för en som tycker om återbruk och självhushållning!
/ PW

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser