Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Vilken luftvärmepump  (läst 838 gånger)

Vargtand

  • Inlägg: 3520
    • Hälsingland
SV: Vilken luftvärmepump
« Svar #20 skrivet: 29 nov-21 kl 12:16 »
Är det kanske olika serier eller modeller då? Men som jag tolkar bör den således vara gjord i Japan eller Europa, Japanarna gör ju rätt likvärdiga grejer så det kvittar nog vilket i så fall.
Förenklar man någonting för mycket så blir det till slut helt obegripligt.

For The safest way to meet God, try the church, but the fastest way is trying to mention anything related to COVID in mu house.

 

torbjorn

  • Inlägg: 12565
    • Medelpad
SV: Vilken luftvärmepump
« Svar #21 skrivet: 29 nov-21 kl 20:05 »
Som sagt, man behöver knappast oroa sig för kvalitetsproblem på kompressorn i en luftvärmepump oavsett vad det är för fabrikat på den.
Den där typen av enkel massproduktion förekommer knappast längre i Japan, de stora japanska firmorna har förlagt sådana fabriker till Kina eller något lämpligt låglöneland i sydostasien.

Kvalitetsskillnader mellan olika märken på luftvärmepumpar (och framför allt då, mellan å ena sidan premiummärken och å andra sidan tveksamma lågprisfabrikat), brukar röra sig om helt andra saker. T ex plastdelar som åldras och blir spröda efter några år på de billiga märkena, dåligt fuktskyddad elektronik i utedelen, tveksamma kontaktdon som får problem med ärg och krypströmmar, osv osv.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

233 gäster, 9 användare (4 dolda)
javill, torbjorn, Pullarius, Lena III, t_n

* Forum

* Om tidningen Åter- Förvånansvärt väl sammansatt och innehållsrik tidning! Kanske är det just för att den är skriven av entusiaster, inte professionella skribenter, som den andas så mycket glädje och inspiration.
/Jeuce

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser