Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Jag gjorde Röda vinbärsylt.  (läst 688 gånger)

  • Gäst
Jag gjorde Röda vinbärsylt.
« skrivet: 27 jul-19 kl 13:38 »
Receptet såg jag på Receptfavoriter.se Denna gången hade jag i citronsaft från sån där plastflaska. Hade ingen citron hemma. Sen körde jag med den lilla snurran i grytan. Första gången jag provar den på Vinbär. Vinbär kan kännas sträva att tugga i sig.

När jag gör krusbärssylt kör jag med snurran med. Då slipper jag sitta och noppa dem fram och bak. Allt blir finfördelat.


Jag hade i Atamon. Jag har fullt i frysen full så jag har köpstopp nu. Burkarna får stå upp o ner i källaren. Sen tätade med typ plastfolie. Burkar sköljdes med Atamon och varmvatten. Fick stå ett tag innan.


Ska städa en del burkar till nästa syltomgång.. Jag har i varmvatten ock vanligt kaffepulver så blir de luktfria. Får stå så några timmar. Man kan vända dem någon gång.


Kväll: Jag smakade på sylten. Smakade bra. Det blev som en blandning av gele' ock sylt. Funkar nog både till mat och muslin. Jag gjorde en omgång till sen. Blev 8 burkar i dag.


« Senast ändrad: 27 jul-19 kl 22:26 av Fixasjälvkille »


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

229 gäster, 6 användare (1 dolda)
LimJans, Lugnebergagård, JohannaLind, Tur-Johan, ärt

* Forum

* Om tidningen Åter- Längtar alltid till nästa nummer. De kommer aldrig tillräckligt ofta!
/Annelie R

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser