Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Päls och kött ras  (läst 2319 gånger)

Mormortill3

  • Inlägg: 47
Päls och kött ras
« skrivet: 26 jul-15 kl 16:06 »
vad väljer man för får ras om man både vill ha tillgång till köttet och pälsen ? Gotlandsfår vet jag fungerar så , men finns det fler raser som är så ?  Slaktvikten får ju inte vara för låg .

olivia.k

  • Inlägg: 1457
    • Jämtland
SV: Päls och kött ras
« Svar #1 skrivet: 26 jul-15 kl 16:36 »
Någon korsning med dorper kanske? Det är säkert många som tycker de där fläckiga fårskinnen från dorper-korsningarna är snygga.
Dorper är ju en kött-ras däremot fäller de ullen men i korsningar ser de ganska roliga ut. Dvs du skulle kunna ha tackor som är korsning med finull-texel och en bagge som är renrasig eller 75% dorper.

javill

  • Inlägg: 10545
    • Blekinge
    • Glirnashopen
SV: Päls och kött ras
« Svar #2 skrivet: 26 jul-15 kl 17:50 »
Leicester är en köttras som ger fina skinn.
"Passa på och var glada nu. Man vet aldrig när det blir roligt nästa gång."


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

223 gäster, 5 användare (1 dolda)
mommo, ärt, kallekula, Flytkorken

* Forum

* Om tidningen Åter- Precis som flera andra skriver så är det här en tidning som aldrig tycks bli inaktuell. Det senaste numret är precis lika intressant som det som kom för flera år sen. Att varje nummer har ett sorts register på baksidan som ger en snabb överblick av vad tidigare nummer sedan många år tillbaka har handlat om, gör det lätt att hitta precis vad man vill läsa om just nu.

Har man läs-svårigheter kan man dock ha lite invändning mot det lilla typsnittet och den täta texten, speciellt annonserna och baksidorna med extra liten text mot en flerfärgad bakgrundsbild.
/Jennifer

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser