Många gifter utsöndras ur plast när den blir varm, köksredskap till exempel.
Om man inte har tummen mitt i handen (och kniven bredvid den) så kan man ganska lätt tälja till sina egna köksredskap att ha i grytor och pannor.
Stekspade är ju lite svårare att göra i trä men de säljer stekspadar med metallblad och trähandtag på Coop, säkert på flera andra ställen med.
Matlådor brukar jag aldrig värma mat i, endast frysa in i. Det ökar ju på vardagslyxen också att alltid äta på talrik. Annars har jag inget bra alternativ till matlådor förutom att infryst soppa gör sig kanon i en glasburk.
Min tankenöt just nu är hur jag gör en plastfri spagettislev, har inte kommit så långt...
Iris hantverk gör ju en hel del fina bra att ha grejer i trä.
Jag dricker vatten ur en glasflaska, vattnet smakar alltid likadant även om vattnet har stått in någon vecka. Vattnet i en plastflaska efter en vecka smakar instängt enligt min mening.
Jag har sett att man kan virka ett rep runt en glasflaska, då blir den stöttåligare.