Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Hushållskompost inte så dyr?  (läst 218 gånger)

frökenfräken

  • Inlägg: 89
    • -
Hushållskompost inte så dyr?
« skrivet: 24 mar-21 kl 10:52 »
Nu är jag trött på vår nuvarande hushållskompost, som vi fick på köpet när vi köpte hus. Det är en stor plastsak av känt märke, med plastsnäppen på sidorna som man kan knäppa upp, för att ta loss sidorna när man ska tömma. Det där har aldrig funkat riktigt bra, det är svårt att knäppa upp och ännu svårare att få tillbaks sidorna och knäppa igen, och eftersom allt är gjort av plast och står utomhus blir dom till slut sköra och går av. Så nu håller sidorna inte riktigt ihop och det blir glipor.

Har kollat på nya, men dom är ju löjligt dyra. Finns någon som hittat en mer prisvärd variant? Kan man inte bara använda tunna av plast eller metall, med tätt lock då, och borra små hål under och upptill? Hur stor nackdel är det om den inte är isolerad? Det brukar ju vara ganska bra värmeutveckling i komposten, och om den avstannar lite mitt i vintern är kanske inte hela världen?

Be

  • Inlägg: 304
    • Finland
SV: Hushållskompost inte så dyr?
« Svar #1 skrivet: 24 mar-21 kl 13:24 »
Vi köpte en Gröna Johanna till husbolaget, inte isolerad men har "vinterpäls" att dra på om höstarna, så håller den sig igång lite längre inpå senhösten. Har fungerat alldeles utmärkt, här finns knappa 20 hushåll även om inte alla använder komposten lika flitigt. Har ännu inte blivit överfull utan kunnat fyllas på kontinuerligt, också på vintern även om själva processen stannar av förstås. Är nog en av de mest förmånliga som finns (om man inte vill bygga själv) och fungerar som sagt finfint.
Ingen människa är illegal

kretslopp

  • Inlägg: 1821
  • 68 år arbetat med lantbruk skog, har mindre gård
    • Småland
SV: Hushållskompost inte så dyr?
« Svar #2 skrivet: 24 mar-21 kl 16:35 »
Vi har en kompost som består av Lekablock (lättklinker). Den har vi haft i 15 år nu utan problem. Det är några betongskivor i botten sen är blocken staplade i en fyrkant. När den ska tömmas får man plocka ned blocken så man kan komma åt. Den kommer hålla länge än. Både välisolerad, och stryktålig. Den var dessutom billig.
kretslopp


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Helt underbar lektyr. Läser hemma hos en släkting och tycker de är så bra. Gott o blandat!
/Sanna H

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser