Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Experimentalfältets sviskon  (läst 1887 gånger)

Jacobski

  • Inlägg: 19
    • Södermanland
SV: Experimentalfältets sviskon
« Svar #20 skrivet: 20 okt-21 kl 18:36 »
Så du satte rotskotten i stängda påsar med såjord i botten?
Precis så. Jag klippte ett rotskott av plommon i fyra bitar och höll de i påsar med fuktig jord och de har alla nu växt ut egna rötter efter lite mer än en månad, jag har planterat ut en i en kruka på test och den växer bra nu under en bit plastflaska som ett miniväxthus då jag vill att den växer lite och inte går i vinterdvala.

Jag kollade mina andra päronsticklingar som vart i helt stängda påsar utan lufthål och de har redan skapat MASSIVA rötter efter 2 veckor! Skulle vilja säga nu att päron är ännu mer lättrotade än plommon. Man får passa sig för sorgmyggor extra mycket den här tiden på året då de inte har så mycket annat att välja på att lägga deras ägg i och deras larver kalasar gärna på späda växtrötter och deras blad! Så var redo med Provanto sprayen!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

312 gäster, 8 användare (3 dolda)
Palle500, Stengrim, UngJägarn, ärt, hakan.savander

* Forum

* Om tidningen Åter- Har läst tidningen hos en vän tidigare, men nu har jag äntligen kommit mig för att prenumerera själv. Ser fram mot mitt första nummer.
/Marie-Louise

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser