Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Hjälp med lösdrift / ligghall  (läst 448 gånger)

Daniel Lundgren

  • Inlägg: 2
Hjälp med lösdrift / ligghall
« skrivet: 08 feb-21 kl 05:51 »
Hej. Har idag en enklare ligghall till våra köttdjur. Vi har en maskinhall på 12x24 meter som vi funderar på att ”bygga” om till ligghall för djuren istället. Hallen är nämligen för lågt byggd så jag kommer inte in med traktorn. Ca 2.8m från platta till takstolarna. Tänkte kolla om ni har nån bra idé på hur man skulle kunna göra denna byggnad till en bra lösdrift/ligghall till djuren. Om man ska öppna upp långsidan och bygga foderbord på utsidan, eller bara ha som ligghall och fortsätta utfodra dom utomhus.

Tjalve

  • Inlägg: 3207
    • Blekinge
SV: Hjälp med lösdrift / ligghall
« Svar #1 skrivet: 08 feb-21 kl 20:15 »
Bäst är att ha skrapgång franför foderfordet. Detta sparar mycket trö i djupströbädden. Gärna tak över skrapgång och foderbord. Så det beror på vilka maskiner du har. Något måste ju kunna komma in i hallen för att mocka ut. Räkna med ca 4 meter för skrapgång och två meter för foderbord så det skulle kunna gå att få plats i befintlig byggnad eller på långsidans utsida. Att ha 12*24 ströbädd är ganska mycket.
Socialism is a philosophy of failure, the creed of ignorance, and the gospel of envy, its inherent virtue is the equal sharing of misery.

mattias_33

  • Inlägg: 764
    • Hälsingland
SV: Hjälp med lösdrift / ligghall
« Svar #2 skrivet: 09 feb-21 kl 05:51 »
En bob cat kommer nog in. Imponerande maskiner det och mycket starkare än vad man kan tycka när man tittar på dom. Ser ju nästan ut som en förvuxen åkgräsklippare.
Önskar mig en kramsjuk säng och matpartner i livet! Av kvinnligt kön.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

510 gäster, 6 användare
Refero, Lasse-hatten, Ping, JennyA.Seijsing, Stork, nnybyggare

* Forum

* Om tidningen ÅterSå glad att jag hittade denna tidning och det är lite som julafton varje gång den kommer i brevlådan
/Mathilda Oja

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser