Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Gravad morot  (läst 223 gånger)

Be

  • Inlägg: 304
    • Finland
Gravad morot
« skrivet: 06 jan-21 kl 17:02 »
Brukar bara bli till jul, men nu har jag fortsatt av bara farten. Tänker nästan att morot är lite av en superfood, i alla fall sett till hur mångsidigt den kan användas.

Enklaste versionen är att med potatisskalare göra tunna, långa skivor av moroten. Koka upp vatten med 1 msk salt + 1,5 msk socker, stänga av plattan och lägga i moroten. Får stå kvar på den varma plattan 10-15 minuter. Sedan häller man av vattnet (låt rinna av ordentligt!) och lägger moroten i en marinad av (ca) 1-2 msk rypsolja, 1 tsk rökarom, 1 tsk äppelcidervinäger, 1 tsk salt, 0,5 tsk socker. Helst i en rät burk som kan vändas om några gånger. Sedan får det stå över natten. Hur gott som helst på t.ex. skärgårdslimpa med färskost (brukar använda Oatlys Påmackan) <3
Ingen människa är illegal


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

286 gäster, 3 användare
Jannedansk, Petter B, HJFF

* Forum

* Om tidningen Åter- Tidningarna blir utnötta och får fötter. Bara kompletterar gamla tidningar så alla finns :) Viktigt.
/Jandi

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser