Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Rönnsåkers ekokollektiv söker fler delägare (Höör, Skåne)  (läst 613 gånger)

MyMyrica

  • Inlägg: 3
    • Skåne
På cykelavstånd från Höörs station håller Rönnsåkers ekokollektiv på att ta form. Vi samäger 4 ha som vi vill använda för odling, naturkontakt, boende och en större gemenskap. Vi vill odla mycket nötter, frukt, bär, fleråriga- och ettåriga grönsaker, samt kunna hålla kurser, workshops och samverka med lokalsamhället.

Alla delägare deltar i gemensamma projekt och byggandet av vårt ekohus med gemensamt hushåll  - men får också själv bestämma över en mindre “tomt” runt ett eget flyttbart hus.

Det händer grejer!
Sedan vi köpte marken har vi bl.a.fixat vatten, avlopp, el, bastu, utedass och gemensam vagn. Vi har också gjort en permakulturdesign för platsen.

Långsiktigt samarbete och gemenskap
Med sociokrati, olika mötestekniker, reflektion och lustfyllt arbete bygger vi en långsiktigt hållbar gemenskap.

Vi är nu tre aktiva delägare:
Hanna - En visionär, kreativ skogsträdgårdsdesigner med hantverks- och byggpepp som gillar att fika och producera skogsträdgårdsmat!
Philip - Elingenjör med internationellt perspektiv som älskar mångfald. Bor till vardags med sin familj i Köpenhamn.
My - Naturpoet, -guide och -inspiratör som hantverkspysslar, sjunger, och permakulturar. Lever med hunden Mara som är gosig, snäll och jagar sork.

Vi söker fler! Intresserad? Hör av dig till My Kjellberg 0768-635434, info.myricas@gmail.com 


Dela detta:

* Inloggade just nu

153 gäster, 4 användare
Jakobn, alternaiv, Liisa, ärt

* Forum

* Om tidningen Åter- Så mysig, inspirerande och härlig tidning! Sätter igång en känsla av att allt är möjligt. Vill bli självhushållare nu! I framtiden ska vi ha våran gård och Jag längtar så! Livet kan vara bra underbart och det är värt att kämpa för sin dröm så vi kan leva på riktigt. Inte i samhällets ekorrhjul utan ta tillvara på livet till fullo.
/ Linda

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser