Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Sinläggning.  (läst 865 gånger)

Granträskarn

  • Inlägg: 22
    • Norrbotten
Sinläggning.
« skrivet: 23 mar-19 kl 16:20 »
Våran kviga kalvade 1 Juli-18 och allt gick bra och inga stora bekymmer att mjölka in henne. Nu mjölkar hon 6 liter/dygn och vi känner att det är dags att börja tänka på sinläggning. Hon är inte dräktig utan ska betäckas i sommar. Hur gör man enklast? Vi har betessläpp hör i början på juni och då har vi planerat att hon inte mjölkas längre. Kan man mjölka en gång/dygn i några veckor och sinar hon själv då eller? Vill att det ska bli bäst för henne och inga juverproblem. Råd och tips tack.

Tjalve

  • Inlägg: 3207
    • Blekinge
SV: Sinläggning.
« Svar #1 skrivet: 23 mar-19 kl 22:06 »
6 liter om dagen är ju inte mycket så går att sina direkt egentligen men mjölka en gång om dagen i någon dag och trappa ner ännu mer är väl det vanliga. Borde gå att sina helt på en vecka eller tio dagar. Ingen mening att dra ut på det och slita på kon. Du märker nog om juvret blir spänt och måste tömmas. 
Socialism is a philosophy of failure, the creed of ignorance, and the gospel of envy, its inherent virtue is the equal sharing of misery.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

203 gäster, 3 användare
127, fjabla, lasseis

* Forum

* Om tidningen Åter- Hämtade just ut 11 gamla nummer av tidningen och skrockade välmående när jag öppnade paketet. Det ska bli så intressant att läsa dessa <3 Flera av sakerna känns väldigt aktuella just nu. Har bla funderat på jordkällare, flytta en timring och veganmat för självhushållare. Nu är jag ingen äkta vegan då jag blev lika glad över att ett nummer handlar om beredning av fårskinn men jag äter veganskt.
/Anna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser