Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Koka in mjölk?  (läst 1977 gånger)

Sara-Daniel

  • Inlägg: 22
    • Småland
Koka in mjölk?
« skrivet: 18 jan-22 kl 17:39 »
Vi får mer mjölk än vi hinner använda (ystar, kärnar och syrar för övrigt) och undrar om man kan koka in mjölk precis som kött och grönsaker (har även fryst men vill använda frysarna till annat!)?
Kan man sen använda den till ystning, yoghurt mm eller blir den förändrad så den passar bättre till matlagning?
Behövs 1½h kokning som till kött?

borsdorfer

  • Inlägg: 366
    • Skåne
SV: Koka in mjölk?
« Svar #1 skrivet: 08 aug-22 kl 15:02 »
Torrmjölk  var en produkt som tillverkades i Sverige redan i början av 1900-talet.
Torrmjölk bör framställas genom spraytorkning, frystorkning eller vakuumindunstning, annars får man en brunfärgad produkt med dålig smak.
I Bulgarien kokar man in mjölk till halva dess volym innan man gör yoghurt av den.

Om du förvandlar mjölken till Långfil får du längre hållbarhet.
« Senast ändrad: 08 aug-22 kl 15:16 av borsdorfer »


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

734 gäster, 1 användare
Corvus

* Forum

* Om tidningen Åter



- För moder jord skull!
/Henrik

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser