Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Bygga och renovera / SV: Stuga i skogen
« Senaste inlägg av Själv är bäste dräng skrivet Igår kl. 12:56 »
Nu håller jag ju fortfarande på en lösning som går att flytta med traktor, och på så sätt inte bara slippa att överheten lägger sig i, utan också att kunna flytta den om man vill. Kamraten kanske vill avverka vid en annan plats, och då kan det vara guld att ha en koja med kamin i om man tar skotern till aktuell glänta.

Men skulle jag bygga "olagligt" så skulle jag bygga i timmer och lägga mosstak på så det smälter in i naturen. Det de inte ser, det klagar de inte på. Och inte använda material som ställer till det om kamraten glömmer bort kojan och den ruttnar ner. Rostfria trallskruvar är värst i mina ögon, men även galvat av bättre kvalitet kan vara ett otyg.
2
Växthusodling / SV: växthus grund
« Senaste inlägg av Tiomilaskogen skrivet Igår kl. 12:26 »
Min erfarenhet av växthusbyggen är att man ska lägga ner mycket arbete på grunden.
Jag har haft växthus där grunden tippat och rutor spräckts. Det har lyckats ta sig in både kirskål och kvickrot under en djup, gjuten grund.
Jag rekommenderar att man gräver och gjuter en kantbalk och ovanpå den murar upp några varv med leca för bekväm ståhöjd.
Anlägg en rejäl "skyddszon" runt växthuset som går lätt att hålla ren för rotogräs som vill smita in om det ska vara odlingsbäddar.
Förankra växthuset rejält så det klarar hårda vindkast om det är en lätt konstruktion.
3
Hej!
Säljer vårt hus i Norberg (27 km från Hedemora) där barnen växt upp. Det är en 70-tals villa. Stor trädgård med bär och fruktträd. Fyra sovrum, kakelugn, stor veranda. Sista huset på gatan vid återvändsgränd, lugnt område och insynskyddat. Odla för självhushåll går bra, bikupor likaså!
Säljes via mäklare:
https://www.maklarnadb.se/Beskrivning/OBJ29103_1989871282?

Välkomna på besök!
Vänligen
Marit Hichens-Bergström
4
Bygga och renovera / SV: Stuga i skogen
« Senaste inlägg av Sjul skrivet 17 apr-24 kl 05:35 »
Handlar det om så kort tid som ett år så skulle jag nog satsa på ett tält.

Att jag vill bygga en stuga är dels för att jag vill bygga något med egna händer och dels tänker jag att den ska stå kvar att nyttjas av han som äger marken när jag skaffar något eget. Därför vill jag bygga något som kan räknas som ekonomibyggnad så han kan få ha kvar den.
5
Bygga och renovera / SV: Stuga i skogen
« Senaste inlägg av Skogsvilde skrivet 17 apr-24 kl 02:31 »
Jag har aldrig haft någon tanke på bygglov. Det jag tänker angående lagar och regler är bara att jag skulle vilja hålla det så lagligt som möjligt för att bli "lämnad ifred" om du förstår hur jag menar.

Ska sotaren komma ut till dig?
Handlar det om så kort tid som ett år så skulle jag nog satsa på ett tält.
Ett tält som man kan ha en kamin i.
6
Bostad sökes / Livskvalitetshöjande bostad sökes
« Senaste inlägg av Verona Grönjord skrivet 17 apr-24 kl 01:20 »
Hejsan!

Jag söker boende bortanför trottoarer och asfaltkanter. Helt enkelt närmare eller rent av i skogen. Jag är inte en lägenhetsmänniska utan behöver livsspace . Dricka frukostkaffe på trappen och leva med en livslust som får mig att - ja, helt sonika kliva upp ur sängen.
Van med vedhantering och eldning. Vill gärna ha normal comfort alltså el och vatten. Jag behöver inte bo ensam men söker möjligt inte en plats i kollektiv. Men iofs om du har något att tipsa om som du tror kan passa just mig så välkommen att höra av dig. Jag är van att renovera. Uppväxt på landet och har även bott i landsbygd de senare 20 åren. Vem är jag? 58 årig stark och driftig kvinna. Ovanlig men inte udda. Inte en ordinär Svenssonfigur (men de hittar man väl inte på detta forum ens). Ganska tuff och handlingskraftig. Jag skiftar hjul på min bil ,slipsar och fixar rost men byter inte abs-ringar själv. Jag har tidigare fött upp rashönz ett tiotal år. Är van med smådjurshållming från barndomstid. Numera lever jag med en hund vilket jag uppskattar och tycker är spännande!
Vet du om något bra boende pp landsbygd eller i skogen eller behöver lära känna mig bättre så hör av dig! A
7
Bygga och renovera / SV: Stuga i skogen
« Senaste inlägg av Sjul skrivet 16 apr-24 kl 23:21 »
Om du seriöst funderar på kaminer typ Ugglan eller Laxen kan du nog släppa alla tankar på bygglov och kommunal brandskyddskontroll/sotning

Jag har aldrig haft någon tanke på bygglov. Det jag tänker angående lagar och regler är bara att jag skulle vilja hålla det så lagligt som möjligt för att bli "lämnad ifred" om du förstår hur jag menar.
8
Bygga och renovera / SV: Stuga i skogen
« Senaste inlägg av Sjul skrivet 16 apr-24 kl 23:13 »
Vänskap går över. Tiden går, mark byter ägare.

Jo absolut. Just i detta fall är det en stuga jag tänkte nyttja i något år på sin höjd innan jag skaffar mig något eget ställe. Så det är jag inte orolig för
9
Bygga och renovera / SV: Stuga i skogen
« Senaste inlägg av Anders G. skrivet 16 apr-24 kl 19:32 »

...

Vad skulle du säga är nackdelarna med att bygga på annans mark? (en nära vän i detta fall)
Vänskap går över. Tiden går, mark byter ägare.
10
Jobb och tjänster / SV: Volontärer Sökes
« Senaste inlägg av Loellablack skrivet 16 apr-24 kl 15:52 »
Volontärer Sökes!!
Till hästgård i Jämtland.
Välkomna till oss 🤗
Hej, är detta fortfarande aktuellt?
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

657 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter- Mycket intressanta uppslag! Blev väldigt sugen på att skaffa höns. Efter större delen av renoveringarna på huset är klara så ska jag bannemig också skaffa mig några höns!
/Dennis Bengtsson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser