Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Kaffesump...?  (läst 354 gånger)

hannakjellin

  • Inlägg: 6
    • Halland
Kaffesump...?
« skrivet: 04 dec-23 kl 16:31 »
Min pappa har flera gånger berättat historier om sin barndom i Jämtland. De hade ett antal getter och han brukar berätta att han, som enda pojke i familjen, alltid hade som uppgift att gå ut med dagens kaffesump och lämna på en sten inne i getternas hägn. (En förlängning av historien är att han alltid fick springa eftersom de hade en mycket ilsken bock som brukade komma farandes när pappa äntrade hägnet..).

Men min egentliga fråga är om någon här vet huruvida det är direkt olämpligt att ge sina getter lite kaffesump då och då eller (om det nu uppskattas av dem) är okej att göra?

Tack på förhand!
Mvh, Hanna

 

skräptanten

  • Jane of all trades
  • Inlägg: 3916
  • Självhushållare på svennebanan-PRAO
    • Småland
SV: Kaffesump...?
« Svar #1 skrivet: 05 dec-23 kl 10:22 »
Hej!

Ren kaffesump är knappast skadligt för getterna. Det är egentligen enkelt, om de tycker om det, kommer det att äta det - tycker de inte om det, kommer kaffesumpen ligga kvar.
Mjölk ger starka ben. Ekeby-utgödsling ger starka armar också.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

274 gäster, 1 användare
xaelanar

* Forum

* Om tidningen Åter- Precis som flera andra skriver så är det här en tidning som aldrig tycks bli inaktuell. Det senaste numret är precis lika intressant som det som kom för flera år sen. Att varje nummer har ett sorts register på baksidan som ger en snabb överblick av vad tidigare nummer sedan många år tillbaka har handlat om, gör det lätt att hitta precis vad man vill läsa om just nu.

Har man läs-svårigheter kan man dock ha lite invändning mot det lilla typsnittet och den täta texten, speciellt annonserna och baksidorna med extra liten text mot en flerfärgad bakgrundsbild.
/Jennifer

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser