Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Kaffesump...?  (läst 342 gånger)

hannakjellin

  • Inlägg: 6
    • Halland
Kaffesump...?
« skrivet: 04 dec-23 kl 16:31 »
Min pappa har flera gånger berättat historier om sin barndom i Jämtland. De hade ett antal getter och han brukar berätta att han, som enda pojke i familjen, alltid hade som uppgift att gå ut med dagens kaffesump och lämna på en sten inne i getternas hägn. (En förlängning av historien är att han alltid fick springa eftersom de hade en mycket ilsken bock som brukade komma farandes när pappa äntrade hägnet..).

Men min egentliga fråga är om någon här vet huruvida det är direkt olämpligt att ge sina getter lite kaffesump då och då eller (om det nu uppskattas av dem) är okej att göra?

Tack på förhand!
Mvh, Hanna

skräptanten

  • Jane of all trades
  • Inlägg: 3916
  • Självhushållare på svennebanan-PRAO
    • Småland
SV: Kaffesump...?
« Svar #1 skrivet: 05 dec-23 kl 10:22 »
Hej!

Ren kaffesump är knappast skadligt för getterna. Det är egentligen enkelt, om de tycker om det, kommer det att äta det - tycker de inte om det, kommer kaffesumpen ligga kvar.
Mjölk ger starka ben. Ekeby-utgödsling ger starka armar också.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

247 gäster, 6 användare (1 dolda)
xaelanar, frökenfräken, Tur-Johan, Palle500, per.martinsson

* Forum

* Om tidningen Åter- Hämtade just ut 11 gamla nummer av tidningen och skrockade välmående när jag öppnade paketet. Det ska bli så intressant att läsa dessa <3 Flera av sakerna känns väldigt aktuella just nu. Har bla funderat på jordkällare, flytta en timring och veganmat för självhushållare. Nu är jag ingen äkta vegan då jag blev lika glad över att ett nummer handlar om beredning av fårskinn men jag äter veganskt.
/Anna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser