Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Innan du lärt dig några bra metoder, är frysen din bäste vän.

Ja, i frysen blir aldrig maten farlig. Det finns en hel del tider som anges för förvaring i frys, men de är bara mer eller mindre bra gissningar om när fryst mat börjar smaka sämre, inte när de är oätliga eller farliga. Bakterier jobbar inte i minusgrader, så några gifter bildas inte där, och bakterierna förökar sig inte heller.
2
Var noggrann och försiktig.
Det finns människor som blivit svårt sjuka av ofullständigt konserverad mat, där det kan bildas gifter som man till och med kan dö av. En annan risk är att vitaminer och andra värdefulla ingredienser försvinner.
Problemet med att plocka recept på internet är att ingen vet om de är seriösa eller inte. På nätet kan vem som helst skriva vad som helst.
https://www.livsmedelsverket.se/livsmedel-och-innehall/tillsatser-e-nummer/konserveringsmedel

Innan du lärt dig några bra metoder, är frysen din bäste vän.
3
Växthusodling / SV: växthus grund
« Senaste inlägg av torbjorn skrivet Igår kl. 22:22 »
Det beror ju på mycket mer också.
T ex om marken brukar röra sig mycket vid tjällossningen eller ligger stilla, om det alltid är torrt och bra bärighet eller om det tidvis blir vattensjukt.
Man bör också väga in vilken ambitionsnivå man har när det gäller livslängd hos växthuset samt hur stort och tungt det kommer att bli. 
Är det någon form av byggsats eller monteringsfärdigt växthus, så är det lämpligt att följa leverantörens anvisningar.
4
Övrigt hantverk / Gåsdun och gåsfjädrar
« Senaste inlägg av Mattias Jonsson skrivet Igår kl. 21:53 »
Hej!  :)
Jag är ute efter svenskt gåsdun och gåsfjädrar. Tanken är att jag ska bolstra en yllerock inspirerad från medeltiden med gåsdun. Är de någon som har de till salu och vad kostar de?


Mvh Mattias
5
Växthusodling / växthus grund
« Senaste inlägg av Salta Lyktan skrivet Igår kl. 19:22 »
hej. har en kompis som ska skaffa växthus i år. Men hon vet inte hur hon ska göra med grunden. tomten består av typ lera eller lerblandat. om det hjälper så bor hon uppe i västerbotten
6
Övrigt om höns / SV: Elak tupp , igen...
« Senaste inlägg av Anna 123 skrivet Igår kl. 10:13 »
Tack snälla för fina råd:)
Skönt att mobbaren är borta nu . Jag ska försöka hitta en vuxen lite äldre gentleman!

Så fint att kunna få råd här !
7

Godhjärtad och levnadsglad kvinna sökes för umgänge och livsupplevelser i vår och sommar.

Jag är en kille på 33 år som bor i Stockholm.
Jag känner en längtan efter kvinnligt umgänge att dela intimitet, närhet och livsupplevelser med och med en öppenhet för ett framtida band.

Jag tänker att hitta på roliga och mysiga aktiviteter som att slå läger på en naturskön plats och hänga, bada och leka. Älska och somna i varandras famnar under bar himmel. Gå på vandringar. Picknick på stranden. Laga och äta god mat tillsammans.

Jag är en stor naturälskare och det vore av stort värde om du också är det. Dock inget måste och jag är öppen för andra förslag och idéer för sätt att hänga och umgås på.

Jag är trygg i mig själv och förespråkar sanning och radikal ärlighet framför allt i relationen med mig själv och andra och överlag. Mina största personlighetsdrag är: Varmhjärtad, lekfull, äventyrlig, djup men samtidigt enkel och okomplicerad.

Jag ser med klar tydlighet att samhället är i förfall och jag väljer att styra mitt liv mot en parallell, sundare samexistens.

Är du kvinnan som vill uppleva detta med mig så är du varmt välkommen att höra av dig och så kan vi börja med ett samtal känna in varandra och om vi tror att vi är kompatibla med varandra och att vi skulle kunna trivas ihop så tänker jag förslagsvis att en fin start på vårat umgänge hade varit att ta oss ut i naturen och slå läger på någon vacker och mysig plats spendera några dagar där tillsammans, umgås och njuta av att våren är här😊.


Jag är även tillgänglig på telefonnummer: 072-9839640
Varma hälsningar Daniel

8
Tyvärr måste du krypa till korset och faktiskt använda dig av de metoder inte vill använda.

Infrysning är också effektivt.
9
Övrigt om höns / SV: Elak tupp , igen...
« Senaste inlägg av Själv är bäste dräng skrivet Igår kl. 00:47 »
Vet någon om hedemoratuppar brukar vara extra ilskna ?

Den tupp vi lärde att bete sig som en gentleman var just Hedemora... Men ilsk var han inte, bara kvinnomisshandlare. Vi har haft flera Hedemoratuppar som blivit väldigt trevliga.

Som Skräptanten säger, en tupp som är så gammal att dumheterna borde visat sig är ju säkraste kortet.

10
Inte utan värmebehandling i ugn eller konserveringsapparat, som kan ta död på de mikroorganismer som inte ättikslagen kan hålla i schack.
Kolla inte bara på nätet efter bra konserveringsanvisningar och recept, utan följ hellre kokböcker, Husmoderns Köksalmanack mm från tiden innan frysar och färdigköpta inläggningar blev var mans egendom - kanske främst 1940-50-talet även om mycket sånt stod kvar långt in på 60-talet.
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

402 gäster, 1 användare (1 dolda)

* Forum

* Om tidningen Åter- Makalöst mysig och lärorik tidning för en som tycker om återbruk och självhushållning!
/ PW

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser