Man bör inte slakta baggar om man har brunstiga tackor på samma gård.
När tackorna brunstar reagerar baggarna och deras hormoner jobbar för fullt !! Jag har gutefår, tackornas brunst är årstids bunden och väldigt tydlig, därmed slaktar jag före brunst, senast 10 oktober eller efter brunst, ca 10 januari. Mina baggar oavsett ålder mellan 6 mån - 3 år har aldrig smakat illa.
Även om du får urinspill på insidan så ger det inte smak i köttet om du snabbt sköljer av med vatten.
Däremot ger urinen smak om du har brunstiga tackor som "lockar" baggens testosteron
Inte heller tussar av ull ger hemska smak på köttet - i så fall får du gnida in ullen i köttet, vem gör det?
Du hängde köttet i bra temp tillräckligt länge - lamm behöver dock inte hänga mer än ett dygn. Finsmakare påstår att lamm smakar bättre om det får hänga längre men jag har inte märkt nån skillnad.
Äldre djur får dock hänga 40 dygnsgrader här.