Nyliga inlägg

Sidor: [1] 2 ... 10
1
Grisar / SV: Får man ha grisar och mjölkkor på samma gård?
« Senaste inlägg av Själv är bäste dräng skrivet Igår kl. 22:09 »
Det finns sjukdomar, parasiter mm som gör att man inte skall ha vissa djur ihop i samma stall, men det finns också regler med lite olika grund från jordbruksverket som gör att man kan få mer problem om man slarvar. Kolla som sagt med jordbruksverket innan du blandar, för ibland finns det en regel som man missat. 20 år går fort och det kommer nytt hela tiden.

Sedan är det ju skillnad på om mjölken säljs eller ej. I alternativs värld finns det ju husbehovskor, och då lägger sig ju inte livsmedelsverket i.
2
Nja, jag tycker vår diskmaskin är bra, men salladshack, äggula och ris är det bäst att skölja av innan porslinet hamnar i maskinen. Maskinen skall ju klara disken med rätt lite vatten, så det är en kompromiss.

Våran sparar både energi och definitivt tid. Och den är inne på sitt 21a år nu. En enkel Bosch-modell (men det finns sköljmedelsfack på den, och jonbytaren fungerar fortfarande). Hoppas och tror den håller ett par år till. Så länge ungarna (och frun) bor här är den ett måste. Bara tvättmaskinen är viktigare när det gäller att spara tid. Men där är jag inne på den tredje under samma period.


Hundarna gillar annars att diska.
3
Hushåll / SV: Sköljmedel i diskmaskinen - behövs det egentligen?
« Senaste inlägg av fri skrivet Igår kl. 21:31 »
Sköljglans behövs inte i diskmaskinen.
En bra diskmaskin ska inte behöva att man fördiskar/sköljer av disken heller.
Diskmaskin påstås spara tid och energi men maskinerna håller inte så många år numera och priset för att byta eller reparera maskinen behöver oxå komma med i kalkylen innan man köper ny diskmaskin.
4
Hushåll / SV: beläggning, missfärgning i toalett
« Senaste inlägg av fri skrivet Igår kl. 21:25 »
Oxalsyra kan funka.
5
Höns: Sjukdomar och skador / Onormala huvudrörelser
« Senaste inlägg av Hökenäs skrivet Igår kl. 19:55 »
Har en 6månaders höna som de senaste 3 dagarna fått problem att hoppa upp på pinnen till natten. Har inte märkt något konstigt med henne under dagtid utan det är när hon går in i hönshuset som jag märkt detta. Hon rör huvudet fram och tillbaka och så försöker hon hoppa upp på nedersta pinnen som har en höjd av ca 60cm men lyckas inte pricka denna utan faller ner och slår runt.
Huvudet vickar alltså lite fram och tillbaka (inte sett utomhus) och hon kan inte komma upp på pinnen. Att gå på stege klarar hon däremot.

Har försökt googla men tycker inte jag blivit något klokare.
Hoppas på hjälp här  :embarrassed2:
6
Hushåll / SV: beläggning, missfärgning i toalett
« Senaste inlägg av Själv är bäste dräng skrivet Igår kl. 19:49 »
Japp, och då jag inte har tålamod att vänta så länge så tog jag saltsyra. Saltsyra är en mesig syra tycker jag, så jag blaskade på, kalken bubblade och tvättställsblandaren fick en ny färg...
7
Hushåll / SV: beläggning, missfärgning i toalett
« Senaste inlägg av von tratt skrivet Igår kl. 19:15 »
Svagare syror / lägre koncentrationer går också, men det tar 1 miljard år.
8
Frukt och bär / SV: Hur ser den bästa bärplockaren ut?
« Senaste inlägg av Tångräkan skrivet Igår kl. 18:43 »
Lite sen på bollen här men den med plastpiggar är bara sk-t. Jag letar med ljus och lykta efter en med metallpiggar, den får vara hur gammal som helst, de funkar ändå bättre. Så Dennis, om du vill sälja en av loppisfynden (eller var du nu hittade dem) är jag intresserad.
9
Övrigt om höns / SV: Äldre hönskunskap?
« Senaste inlägg av Tossefarmors skrivet Igår kl. 18:22 »
Man håller hönan under armen och har rumpan framåt. Sedan känner man försiktigt strax under kloaken, man skall vara väldigt försiktig för hönsans blygdben är väldigt sköra. Man känner lätt blygdbenen och försiktigt känna om an får in en eller helst flera fingrar mellan dem. Ju fler fingrar du får emellan, dessto bättre värphöna. Tupparnas blygden skall helst peka bakåt, för att vara en duktig och bra tupp.
10
Höns: Raser / SV: Bohuslän-Dals Svarthöna ögonfärg
« Senaste inlägg av Tossefarmors skrivet Igår kl. 18:16 »
Det bästa är väl att du kontaktar genbanksansvarig och få svaret där.
Sidor: [1] 2 ... 10

Dela detta:

* Inloggade just nu

174 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter- Köpte numret främst för att jag tänker lära mig spinna, men förutom det fanns mycket annat intressant, som skötsel av naturbetesmarker och hoppfulla nybörjarbrev!
/Johanna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser