Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Höns  (läst 199 gånger)

Höns
« skrivet: 22 nov-22 kl 10:47 »
Hej! Våra tre unghöns av raserna (Austarlorp, Barndevelder, Silkeshöna) har bajsat fast bajs men med gult innehåll. Nu är det snö kallt, de vill inte gå ut i snön och håller sig inne. Nu får de värpfoder, och lite annat gott såsom frukt, grönsaker, gröt, lite bröd mmm. Det luktar inte så fräscht därinne heller   :-\
Är det något vi bor oroa oss över eller är det normalt/naturligt? Vad jag vet så har de inte bajsat gult innan.

 

esten

  • Inlägg: 2235
    • -
SV: Höns
« Svar #1 skrivet: 22 nov-22 kl 14:19 »
Det vita/gula i bajset är urinen som är fast hos höns och inte flytande som hos andra djur. Så inget fel så länge bajset ser ut att ha rätt färg och det är rätt konsistens. Mycket frukt kan ge diarre av vattenhalten i frukten samt näringsämnen i frukten.

Luktar det illa hos hönsen så gör rent för då är det på tiden. Släng hel säd i bädden som de får leta efter, hönsens krafsande gör att ströet håller sig torrare och då luktar det mindre


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

269 gäster, 4 användare
Tiomilaskogen, Säflund, Palle500, lasseis

* Forum

* Om tidningen Åter- Mycket intressanta uppslag! Blev väldigt sugen på att skaffa höns. Efter större delen av renoveringarna på huset är klara så ska jag bannemig också skaffa mig några höns!
/Dennis Bengtsson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser