Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Egen etta i bogemenskap på levande landsbygd  (läst 656 gånger)

Elinor Askmar

  • Inlägg: 3
  • Omställare, folkbildare, ekobogemenskapsbyggare
    • -
Egen etta i bogemenskap på levande landsbygd
« skrivet: 03 apr-24 kl 14:45 »
Vill du ha ditt eget men ingå i en vardagsgemenskap på levande landsbygd?

🌸 Egen Etta i Casablanca bogemenskap 🌸

STRÖMSFORS är den lilla bruksbyn som är grannby till Uddebo, i Svenljunga kommun ca 1h15min från Göteborg. Mittemot forsen, bruket, slottet och den gamla kvarnen. 3,5 km från Uddebo med rikt kultur och föreningsliv.

GEMENSKAPEN: Casablanca bogemenskap har bra balans mellan eget space och gemenskap, alla har egna lägenheter med egna kök. Men man delar toaletter/duschar, gemensam sal, stor trädgård, hallar och källare. Umgänge kan ske på egna på egna villkor.
Här bor till vardags 8 vuxna, två hundar och två katter. Intressen i huset är hantverk, odling, musik, kultur, konst mm. Gemenskapen är fortfarande i ett tidigt skede, och vi söker dig som är intresserad av att vara med och bygga den.

LÄGENHETEN:  Nu bygger vi om och skapar en 1,5:a på tredje våning, med stort härligt kök, ett mindre sovrum med spontat tak och trägolv, samt ett genomgångsrum med lite förvaringsutrymmen och utrymme för t.ex läshörna eller gästsäng. Här har du över Assman (ån), flera trägolv och fina gamla fönster. Hyran är varmhyra och det ingår även del i husets gemensamma ytor 

HUSET: Huset är en gammal herrgård med många liv och som renoveras varsamt med små medel. Många orginaldetaljer finns kvar.

ODLING-, SJÄLVHUSHÅLLNINGSMÖJLIGHETER:
Trädgården är relativt stor på ca 2500m2. Just nu finns odling i mindre skala. Det finns två uthus på tomten som skulle kunna användas till någon typ av djurhållning. Det finns ytor runt omkring som kan passa för t.ex. skogsträdgårdsodling, och en del samodlingar i bygden. Det finns en källare som är mediumkall året runt och som kan fungera för vinterförvaring.

BYGDEN: Strömsfors/Uddebobygden är en av de mest inspirerande exemplen i Sverige på levande landsbygd de senaste tio åren. Här finns flera aktiva kulturscener/mötesplatser, ett andelsjordbruk, gemensamhetsodlingar, gårdsbutik, ett surdegsbageri, bybastu, kollektivverkstad och makerspace, flera återkommande festivaler, en småhusby och kantarellskogen runt hörnet.

KOMMUNIKATIONER: Bussen stannar precis utanför. Det går ca 18 turer till Göteborg på vardagar. Där de kortaste tar 2h. Med bil så tar det ca 1h15 min till Gbg, 40 min till Borås, 10 min till Svenljunga och Tranemo osv. Det finns en aktiv samåkningskultur. Det finns en cykelväg som går mellan Uddebo och Strömsfors, som går utmed ån Assman. Den är ca 3,5km.

HYRESVÄRDEN: Byar&Kvarter är ett rörelseförankrat bostadsbolag, med inriktning mot hållbarhet, byggnadsvård och omställning. Byar&Kvarter vill vara en stabil hyresvärd för människor som vill bo hållbart tillsammans, och ge människor som bor i våra hus både mer frihet och men också mer ansvar genom viss självförvaltning.

Låter det intressant? Skriv till oss några rader om dig själv och vad du söker!

#bogemenskap #kollektiv #lägenhet #hyresrätt #uddebo #strömsfors


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

386 gäster, 3 användare (2 dolda)
Bjornahf

* Forum

* Om tidningen Åter- Har dessa godingar i mitt fritidshus och har lagt band på själv att inte läsa de förens jag har läst ut en annan bok, mycket tråkigare bok, vilket gett mig en rejäl sporre att läsa ut den och börja med dessa tidningar! Har tjuvläst en och spoiler, den var jätteintressant!
/Rebecca B

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser