Ur "Läckert lagat i lergryta" (Icas förlag):
Rimmad griljerad skinka: (för 3-liters gryta)
3-4 kg rimmad skinka (hemrimmad skinka bör vattnas ur 12-24 timmar)
1-2 dl vatten
Till griljering:
1 ägg
1/2 msk socker
1 1/2 msk senap
2 msk ströbröd
Ta bort svålen. Spola skinkan under rinnande vatten i 5 min. Lägg den med feta sidan upp i den genomfuktade lergrytan. Häll på en bottenskyla av vatten.
Lägg på locket och ställ grytan i ugnen. Sätt ugnen på 200 grader och låt grytan stå 3 1/2 - 4 timmar.
Ta av locket och häll av en del spad. Vispa ägget och blanda ner socker och senap. Pensla skinkan med blandningen och strö över ströbrödet. Låt skinkan stå i ugnen utan lock, ev bara på övervärme, tills den fått fin färg, ca 15 min.
Ta upp skinkan och låt den svalna. Spadet kan spädas med vatten och användas till dopp i grytan.
Jag har inte själv provat receptet än men min erfarenhet är att det mesta blir bättre i lergryta
![Smiley :)](https://www.alternativ.nu/Smileys/classic/smiley.gif)