Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Många ruvningsvilliga hönor  (läst 82 gånger)

Lindaaa

  • Inlägg: 8
Många ruvningsvilliga hönor
« skrivet: 15 maj-21 kl 16:53 »
Jag har 2 Hedemorahönor som ligger på 6 resp 8 ägg och de beräknas kläckas om 14 och 17 dagar. Nu har jag 3 hönor till som vill ruva och de knör gärna ner sig bredvid de 2 som "ruvar på riktigt". Vi har redan fått 8 kycklingar i år och har inte plats för fler. Vad ska jag göra med de 3 ruvningsvilliga hönorna som inte ska få några kycklingar?

Jag har på kvällarna, när jag kollar igenom redena och tar in de nylagda äggen, burit ner dem till tomma reden men de hoppar gärna tillbaka till de "fulla" redena. Igår la jag in ett nylagt ägg i de tomma redena och la in hönorna i varsitt. Idag ligger 2 av dem platt i varsitt rede på varsitt ägg och den tredje hos en av originalruvarna. Jag vill inte heller att flera hönor ska få kycklingar precis samtidigt (det blev en del bråk förra året när det kläcktes 2 kullar på samma dag) annars kunde jag ju bara kunna dela upp äggen mellan alla de som ville ruva.
 


Dela detta:

* Inloggade just nu

455 gäster, 7 användare (2 dolda)
tinaw, eskil74, Jannedansk, Karlsdotter, Anders Flix

* Forum

* Om tidningen Åter- Tidningarna blir utnötta och får fötter. Bara kompletterar gamla tidningar så alla finns :) Viktigt.
/Jandi

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser