Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Halt kyckling  (läst 644 gånger)

L. Johnsson

  • Inlägg: 1
Halt kyckling
« skrivet: 21 jun-23 kl 15:09 »
Hej, har ett gäng kycklingar varav en är halt och lite mindre än de andra. Antagligen har den hamnat emellan när mamma höna bråkade med en annan mamma höna...
Benet är inte av utan förmodligen stukat. Vi vill ge den lite tid för att se om den kan återhämta sig innan avlivning görs.
Den hänger dock inte riktigt med mamma och syskon och hamnar lätt under någon annans fot vilket ju varken kan vara skönt eller göra att benet läker.
Går det att ta kycklingen från mamman så den får lugn och ro och kan läka eller utsätter man den för för stor stress då? Känns lite som att utvägen annars kommer bli avlivning då den inte får chans att läka när den blir påsprungen hela tiden.. Vad kan man göra?

Vasa

  • Inlägg: 318
    • -
SV: Halt kyckling
« Svar #1 skrivet: 21 jun-23 kl 19:00 »
Konvalescens fungerar inte alla gånger, dessutom är det extra svårt under uppväxten. Om det vore i naturligt tillstånd är det bara en tidsfråga innan kycklingen blir mat åt ett rovdjur. Jag hade avlivat för kycklingens skull.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

251 gäster, 5 användare (1 dolda)
xaelanar, Hantverkaren, von tratt, LimJans

* Forum

* Om tidningen Åter- Har dessa godingar i mitt fritidshus och har lagt band på själv att inte läsa de förens jag har läst ut en annan bok, mycket tråkigare bok, vilket gett mig en rejäl sporre att läsa ut den och börja med dessa tidningar! Har tjuvläst en och spoiler, den var jätteintressant!
/Rebecca B

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser