Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Gårdsgemenskap  (läst 474 gånger)

Gotham

  • Inlägg: 3
    • Gotland
Gårdsgemenskap
« skrivet: 05 apr-24 kl 12:05 »
Hej allihop,

Vi är ett medelålders par som bor på Gotland. Vi har ingen särskilt stor gård men ändå mer yta än vi hinner ta tag i. Vi har ett (äntligen) hyfsat färdigrenoverat hus, fina grannar på lagom långt avstånd, skog med både svamp och bär i närheten. Tack vare låga utgifter kan vi båda lönejobba ca 50% och lägga resten av tiden på gården vilket är ett fantastiskt privilegium.
Men vi saknar ibland fler händer, hjärnor och kanske framförallt hjärtan. Att hjälpas åt på olika sätt är ju både lättare och roligare - åtminstone när en trivs tillsammans - och om en bara vill vara öppen och ödmjuk brukar det gå att trivas med de flesta. Att dela arbete, kunskap och erfarenheter är alltid bra!

Så nu funderar vi på om det möjligen finns intresse för någon form av gårdsgemenskap. Vi har ingen exakt tanke utan det är en öppen fråga. Det skulle kunna vara helt eller delvis boende, tillfälliga semesterbesök, någon som vill använda en plätt att odla på under helgerna eller något helt annat som vi aldrig ens kommit att tänka på.

Vi har inga barn men släkt och vänner med barn hälsar ofta på så leksaker och kojor finns. Vi har alltid kompletterat varandra på ett mycket bra sätt: Den ena får ständigt nya ideér om allt mellan himmel och jord och den andra tycker det är lite jobbigt med förändringar. En är duktig med motorsåg och den andra gillar gamla handverktyg. En är van vid datorer och den andra får psykbryt av att läsa ett mail. En kan gräva potatisland varenda dag i två veckor utan att klaga och den andra blir uttråkad efter 5 minuter. En gillar stickor och synål och den andra sliter sockor på löpande band.
Båda är vi mycket förtjusta i varandra och i vårt hem.

Detta finns hos oss:
Mark för att t.ex. ställa upp ett hus på hjul eller liknande. Kaniner. Bin. Nyfikenhet. Katter. Mark för odling (krävs dock en hel del jordförbättring). Växthus. Utrymme för t.ex. höns, grisar, getter eller andra djur. Hembakt. Drömmar och planer för de närmsta hundra åren (minst).

En sak till som nog är bra att ta med direkt då det säkert kan vara en dealbreaker för somliga: Vårt hem är alkohol- och drogfritt.

Om någon tycker att det låter roligt får ni gärna höra av er.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

423 gäster, 3 användare (2 dolda)
tuslus

* Forum

* Om tidningen Åter- Bästa tidning jag någonsin har läst!
/Jeya M

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser