Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  RECEPTET  (läst 1184 gånger)

ingegärdsgårn

  • Inlägg: 294
RECEPTET
« skrivet: 29 jan-09 kl 19:27 »
Hej!
Det vimlar av smarriga och nyttiga recept på Alternativ.

Min tanke var att denna tråd ska bara innehålla kanonrecepten.

Jag föreslår att vi har en tråd för RECEPTET dvs det där receptet som är så  jätte, jättebra. Sedan kan det ju kvitta vad det är, jag tror ni fattar vad jag menar.. :P.
Här kommer mitt RECEPT.
Receptet går bra att dubbla.
Blir lika gott kall som varm och är jättegod att värma igen. Perfekt på sommaren på stranden, utflykten etc eftersom den är lika god kall.

Snabba festgrytan
Vinmarinerad kassler, annanas i bitar, paprika, creme fraiche, svartpeppar, vatten, dijonsenap. äkta soja. För 4 personer ca 500-600 g kassler. Skiva kassler och skär den sedan i långsmala bitar. Skölj och skär paprika (gul/ röd/ orange) i skivor. Dela skivorna i lagom stora bitar. Jag blandar olika sorters paprika. Lägg kassler och paprika i en järngryta. Fräs upp. Blanda under tiden en liten bruk creme fraiche, med knappt en dl vatten, peppar, 1-2 msk soja (mrs Cheng), dijonsenap efter tycke och smak. Smaka av såsen. Häll såsen över kassler och paprika. Låt det puttra upp. Lägg i annanas i grova bitar. Smaka av. Mer peppar? Mer Senap?
Servera med ris.
 :P
« Senast ändrad: 05 feb-09 kl 19:32 av take »

skogstrolla

  • Inlägg: 462
    • Jämtland
SV: RECEPTET
« Svar #1 skrivet: 03 feb-09 kl 18:18 »
Låter som en bra ide jag hakar på.. ;D

Hela franskan (en varm franska med fyllning ;D)

4 pers   200g 30 minuter

En franska
2 tomater hackade
1 liten lök hackad
200 g rökt skinka hackad
50 g smör
2 dl vispad grädde
3 msk ketchup
2 msk senap
3 dl riven ost

Skär franskan i skivor men inte rakt igenom
blanda ihop alla andra ingredienser
smeta dom mellan skivorna,strö lite extra ost ovanpå
sen in i ugn
när franskan fått färg lägg på en folie å låt stå en stund till

lite sallad å nåt gott att dricka till så
E man nog tokig så går de....fast jag e själv..
skogstroll med två ardennerdamer,åsenfår,dikor,höns,gris å gård

 

getalina

  • Inlägg: 7186
  • Haui that Skanunga ærliki mææn toco vitar uræt ald
    • Halland
SV: RECEPTET
« Svar #2 skrivet: 22 feb-09 kl 22:49 »
Pannkaks Pizza i långpanna.

Det här receptet uppfann jag en dag då jag inte visste vad vi skulle äta.

Ugnspankakan gräddas som vanligt.
Lossas runt om och vändes upp och ner med hjälp av en annan ungsplåt.

Köttfärssåsen bredes ovanpå den nygräddade pannkakan.
valfri pizza krydda strös på, riven ost strös på.
Gräddas i ugn tills osten smält och den fått fin färg.
Serveras genast med salladen.

Pannkaka: 225 grader ca 25-30 min.

4 dl vetemjöl
1 1/2 dl grahamsmjöl
1 tsk salt

8dl mjölk
4 ägg

Köttfärssås:

500 gr blandfärs   
1 pkt tomatpuré ( 500gr)
2 dl grädde
1 köttbulljongstärning
2 gula lökar hackade
salt
vatten.

Blanda alla ingredienserna i en gryta utom lök, färs och vatten. Stek löken och lägg den i grytan. Stek färsen, vispa ur pannan med vattnet så allt kommer med ner i grytan. Koka 10 minuter. Är den för tunn så red med vetemjöl och vatten. Är den för tjock så späd med vatten, grädde eller mjölk.

VeckoSallad:

Lag:
1/2 dl socker
3/4 dl vinäger
1   dl rapsolja

Grönsaker:
500 gr vitkål
500 gr morötter
1 purjo liten
1 paprika röd ( kan bytas ut mot äpple)

Koka upp lagen låt svalna.
Riv/strimla vitkålen, morötterna, purjon och paprikan. Häll över lagen.
Förvara i tätslutande burk i kylen.
Ta fram så mycket som går åt per gång så håller salladen en vecka.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

540 gäster, 2 användare
Tore G Johansson, gotthard

* Forum

* Om tidningen Åter



- Alltid lika härligt när åter trillar ner i brevlådan.
/EmelieT

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser