Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Vän sökes.  (läst 622 gånger)

Erik

 • Inlägg: 1
  • Östergötland
Vän sökes.
« skrivet: 13 jan-21 kl 11:52 »
Hej!
Jag är en man med ett luffarhjärta. Jag passar inte alls in i det här skeva tidevarvet vi är inne i nu. Det skaver överallt. Jag försöker anpassa mig och det går ganska bra, men jag kan inte bortse från känslan att jag trots allt är en bakåtsträvare som är född i fel tid. Som längtar tillbaka till något jag aldrig upplevt(!) Lycka finner jag när jag får ge mig ut på småvägarna på landsbygden en sommardag. Har hittills bara varit sommarluffare, men tanken på att vara luffare på heltid är tilltalande. Där finns alla mina förebilder, bland de kända luffarorginal som finns. Att plocka blommor och lukta på dem är något jag trivs med. Att samla skrot som jag tillverkar smycken av och som jag säljer och ger bort. Jag känner mig obskyr när jag jämför mig med gängse normer och människor i allmänhet i samhället. Jag tycker om att samla och plocka, göra upp eld, vara ute i naturen och få andas in skogen och ströva över åkrar och leta ”artefakter”.  Jag har en historia av utbrändhet bakom mig som jag tagit mig igenom, mycket på egen hand. Livsviljan är tillbaka trots att jag blivit lite märkt. Men stolt är jag! Över att ha besegrat ”oket” jag burit på. Men nu vill jag ut i naturen. Jag lever ordnat liv i stadsmiljö och framtiden ser ljus ut. Men vad vill jag göra med mitt liv? Många år har gått till kamp för överlevnad. Nu vill jag leva! Jag har fyllt 40. Det är inget jag sörjer över att det blivit på det här sättet. Vår levnadsstil och vår samhällsutveckling är ju inte bra för någon tänker jag. Vi har satt igång något vi inte kan stoppa verkar det som. Så att vissa far extra illa, som jag, det är bara ett konstaterande. Att spela munspel tycker jag om, det är viktigt! Jag skriver, läser, är kreativ på olika sätt. Jag sätter ut den här annonsen för att få fler vänner. Helst någon som bor ute i ett torp eller på en gård någonstans och helt enkelt vill ha sällskap. Då kan vi bruka jorden tänker jag, dricka kokkaffe och spela munspel. Kanske väva eller sticka. Sopa med kvast, bada i badkar, elda i kaminen. Ja ni hör, det finns dragning till det ålderdomliga. Vem du är spelar ingen roll, ålder och kön är oviktigt. Men att du delar samma värderingar, att man ska vara snäll och glad och bete sig som folk och att naturen är fantastisk. Vår moder, som gett oss den här gåvan som livet är och som hyllar sin skapelse i varje ögonblick!
Gör något och lär dig något, gör ingenting och lär dig ingenting.

Höghultets lantbruk.

 • Inlägg: 3
  • -
SV: Vän sökes.
« Svar #1 skrivet: 13 jan-21 kl 13:48 »
Hej vi är två bakåtsträvande gubbar 53 o 62 som behöver en frisk vidsynt vän att surra ,jobba ,och leva med utan avtal
det finns plats erfarenhet och livsutrymme . Gården är 90 hektar .

karl55

 • Inlägg: 5
  • Västmanland
SV: Vän sökes.
« Svar #2 skrivet: 17 jan-21 kl 16:41 »
Du är välkommen att hälsa på hos mig eller provbo här. Jag bor i ett trevligt hus utanför Västerås.  Är 61 år och längtar till en gård med självförsörjning och kretslopp så långt det är praktiskt möjligt. Vill helst inte använda bensin-och dieseldrivna maskiner och fordon och strävar efter att minimera elförbrukningen.

Mejla gärna på magnus.warrol@gmail.com eller ring 021 336426

drake3

 • Inlägg: 313
 • självhushållning, hantverk,djur å rock n roll
  • Värmland
  • www.lapptrollet.se
SV: Vän sökes.
« Svar #3 skrivet: 20 jan-21 kl 08:54 »
Jag känner precis lika, fast gå på luffen är inte min grej. Är alldeles för hemmakär. Men djur, hantverk och odling är min grej. Känner att jag hör inte hemma i dagens samhälle. Ingen i min familj är som mig. Behöver likasinnade vänner stt bolla idéer med.

En Värmländska på 55år
Snälla flickor kommer till himmlen,
vi andra kommer hur långt som helst


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen ÅterBästa tidningen!
/Malin Eklöv

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser