Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Drottningstick?  (läst 204 gånger)

Torkel

  • Inlägg: 150
    • Skåne
Drottningstick?
« skrivet: 19 sep-20 kl 11:26 »
Kan man bli stucken av en bidrottning och vad skulle detta, i så fall, leda till?

Små

  • Inlägg: 745
    • Skåne
SV: Drottningstick?
« Svar #1 skrivet: 19 sep-20 kl 11:45 »
Drottningen kan sticka flera gånger, gadden har inte hullingar, men sällan eller aldrig blir någon stungen, och skulle det hända så är det antagligen i så fall av en ungdrottning, inte av en parad drottning.

 

Thomas_

  • Inlägg: 2000
  • Biodling sedan -94, Möbel/Finsnickare sedan -97.
    • Skåne
SV: Drottningstick?
« Svar #2 skrivet: 21 sep-20 kl 16:05 »
Ja, man kan bli stucken av en ungdrottning, men det är inte ofta det sker. Det har i mitt fall lett till att ha blivit en erfarenhet rikare, men det har inte lett till att vare sig jag eller ungdrottningarna har tagit någon som helst skada.

Jag har också hört det där om att drottningen skulle sakna hullingar på sin gadd, och har aldrig sett några hullingar på deras gadd i mikroskop.
Egenföretagare som lever på bi, pollineringstjänster, Drottningodling, uthyrning av bisamhälllen till företag och privatpersoner, honung, samt snickeriarbeten. Avelsarbetare i Lunds Biavelsklubb. Korsvirkeshus med 8 rum och kök, jordvärmepump med 1 000 meter kollektorslang + Contura 520 Täljsten


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

178 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter- Har tidigare prenumererat. Var så nöjd att jag gav bort en prenumeration. Nu gör jag det igen. En jättebra present tycker jag!
/Margareta Mattsson

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser