Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Min gasbil är ju löjligt effektiv :)  (läst 503 gånger)

torbjorn

  • Inlägg: 11686
    • Medelpad
SV: Min gasbil är ju löjligt effektiv :)
« Svar #20 skrivet: 01 aug-20 kl 23:33 »
Jag vill veta vad bilen drar om 0,36 Kg/100 km vill jag vet vad det skulle motsvara i bensin, därför delar jag det med 1,5 då vet jag vad bilen skulle dra med bensin och inget annat

Dina nuvarande matematik- och fysikkunskaper räcker uppenbarligen inte till för att kunna reda ut det här på ett korrekt sätt. Jag föreslår att du repeterar mellan- och högstadiekurserna i ifrågavarande ämnen innan du återkommer i tråden. I synnerhet avseende bråkräkning, kommaplacering, prefix, skillnaden mellan storheter, enheter och mätetal , härledda enheter, skillnader i egenskaper mellan olika aggregationstillstånd (gas, vätska, fast form), densitetsbegreppet, och inte minst allmänna gaslagen samt dess specialfall (just den kanske snarare hör till gymnasiekursen).

 

torpjens

  • Inlägg: 2180
  • Vi lever på naturens villkor
    • Södermanland
SV: Min gasbil är ju löjligt effektiv :)
« Svar #21 skrivet: 02 aug-20 kl 00:47 »
 (:)  Där tar den tråden slut. Inte självhushållningsrelaterat, har gett upphov till massa påhopp och full med tokerier och därmed inte hjälpsam. /Torpjens
Problemet är inte att makt korrumperar, det är att de korrumperbara söker makten.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

407 gäster, 10 användare (1 dolda)
Ek, Carolus, Hönshjärna, anlet, Ping, Rosanne, Lennart MÃ¥rs, Aika, ärt

* Forum

* Om tidningen Åter- Tidningen åter har jag läst i några år som prenumerant innan dess läste jag hos vänner. Genom åren har jag utvecklats det har även tidningen och att ledaren skrivs av en så härlig och äkta människa som erkänner att man ibland får ge upp och tänka om. ALLA borde ha tidningen!
/ Maria

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser