Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Vad måla skåpluckor med?  (läst 188 gånger)

Stengrim

  • Inlägg: 28
    • -
Vad måla skåpluckor med?
« skrivet: 12 jul-20 kl 14:18 »
Håller på att renovera ett kök. Skåpluckorna är från 50-talet, någongång på 80-talet har de klätts med någon form av plastlaminat. Under plasten dök det upp färdigt slipade och spacklade luckor av spånskiva. En del luckor har rester av tidigare målning med oljefärg, insidan på samtliga luckor är även målad med oljefärg. Vill måla om luckorna, men vad ska man ha för färg? Var inne på linoljefärg men fungerar det på spånskiva? Vad gör man med insidan, slipar eller målar över?

 

malarmaster

  • Inlägg: 4157
    • Småland
SV: Vad måla skåpluckor med?
« Svar #1 skrivet: 12 jul-20 kl 18:30 »
Vill du använda linoljefärg funkar det alldeles utmärkt. annars finns det fortfarande alkydoljefärg på marknaden. det är ju den enklaste varianten att måla med. Alkydoljan går dessutom att rolla med en filt eller mohairroller eller sprutlackera så ytan blir slät. det funkar sämre med linoljan då den måste målas tunt i flera lager. Undvik moderna vattenbaserade färger. anledning är att de gärna missfärgas av t.ex kaffe,rödbetssaft o annat man kan råka spilla på framförallt de nedre luckorna. färgtypen tar också till sig diverse smuts och är svår att hålla ren. miljömässigt är den dessutom katastrof....


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Kan bara varmt rekommendera denna tidning!
/Sanna

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser