Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Uppland Vandringsvän  (läst 772 gånger)

Stockrockernuts

  • Inlägg: 1
    • Uppland
    • Håga Ängar
Uppland Vandringsvän
« skrivet: 11 jul-20 kl 01:55 »
Kanske att jag inte är riktigt alternativ, men det är som det är. Jag tycker inte om att odla – jo, jag är vegetarian och tycker om att äta av det odlade, men inte att hålla på med påtandet själv. Jag vill inte ha djur – förutom de hundar som i varierande mängd, just nu två, finns i min närhet – då jag känner att de binder mig och jag inte är intresserad av det de kan ge i utkomst – det skulle i och för sig kunna vara en mindre skara för att hålla ängarna öppna och bidra till den biologiska mångfalden.

Men jag bor mitt i skogen i norra Uppland. I en liten timrad bagarstuga från artonhundratal, där jag lyckats stuva in mig själv och allt jag äger – delvis genom att göra mig av med det som absolut inte behövs. Den lilla stugan ligger på en gård utan el och indraget vatten. Det är vedeldning i kamin och vedspis, pumpande av vatten och trasmattor på golvet mot drag. Det är enkelt kort sagt – och ensligt, tyst och mörkt när natten faller på.

I gårdens stora hus bor min bästa vän och granne som har de får, grisar, bin och den arrendemark för odling jag inte är intresserad av. Fast mitt och ditt har ju en lite luddig kant när vi bor som vi bor.

Min enskilt största passion i livet är musik – i alla dess former. Från Mozart till Meshuggah så länge det finns ärlighet och äkthet. Utan musiken självdör jag. Lite samma med skogen och naturen, med äventyr i olika former men just nu mest vandringar – korta som långa. Och så behöver jag ha mina hundar runt mig – hundar som är en integrerad del av mitt liv och ständiga följeslagare.

Det kan ju tyckas märkligt att jag som bor så nära man kan komma ett tält men ändå ha timrade väggar, tak och golv – och eld varje natt – så ivrigt söker mig ut till ännu ensligare platser, men ensligheten är fantastisk, och det finns ju så många fantastiska platser att uppleva. Och sen är det ju det där med äventyret ...

Jag är nog ganska filosofisk av mig, tycker om att tänka och tala de stora tankarna, och jag slukar böcker – gärna i forma av facklitteratur. Och tänks eller talas inte de stora tankarna kan jag gärna tänka kring miljö och klimat – det ligger mig varmt om hjärtat. Jag tycker om språket och skriver gärna.

Det ska nog sägas att jag hör till femtio plussarnas skara. Har svårt att se mig själv där då jag inte känner samhörighet med andra i denna kategori – känner mig nog mer hemma i fyrtio plus eller så. Om man nu ska kategorisera. Jag har själv svårt att se att åldern har någon betydelse om man fungerar bra ihop.

Ja. Jag har ett gott liv. Bor på den bästa plats jag bott på, lever det liv jag önskar – som visserligen alltid förändras och givetvis kan bli bättre. Men jag saknar den där ytterligare dimensionen – närheten, kärleken – i livet och på mina äventyr. Får se om jag någonsin finner.

Mer att läsa om mig och mitt liv finns på min blogg – med en brasklapp om att det senaste året stundtals ter sig lite mörkt. http://hagaangar.blogspot.com
« Senast ändrad: 11 jul-20 kl 16:02 av Stockrockernuts »

martin6718

  • Inlägg: 2
SV: Vandringsvän
« Svar #1 skrivet: 11 jul-20 kl 13:05 »
Väldigt fint skrivet. Du har en ny läsare till din blogg. Lycka till med kärleken!

luftballong

  • Inlägg: 52
    • Östergötland
SV: Vandringsvän
« Svar #2 skrivet: 20 jul-20 kl 13:59 »
Det du skriver tilltalar verkligen! Känner igen mig!

Att lyssna på vacker, medryckande musik som talar till kropp och själ!

Att bo mitt i skogen och känna att man är i en annan ålder än just den fysiska ... 


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Kvartalets höjdpunkt för mig, när det nye Åter kommer!
/Ann-Louise L

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser