Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Småland Plats i naturskönt kollektiv längst ut på en udde  (läst 743 gånger)

Ekudden

  • Inlägg: 0
    • Småland
Småland Plats i naturskönt kollektiv längst ut på en udde
« skrivet: 13 maj-20 kl 19:06 »
Kollektivet Ekudden i södra Småland söker en ny kollektivist. Vår kära Charlie behöver tyvärr flytta på grund av jobb och därför söker vi en ny sjunde person till huset.

Ekudden är ett charmigt kråkslott från 1920-talet och ett klassiskt kollektiv beläget längst ut på udden Möckelsnäs strax norr om Älmhult. Det är ett fantastiskt läge med egen sandstrand, brygga omgivet av gamla ekar och naturreservat. Kanoter och kajaker finns för att utforska Möckelns öar.

I huset bor nu Emelie, Petter, Jocke, Mats, Morten och Ulrika. Åldersspannet spänner över trettio år och intressen inkluderar friluftsliv, hantverk, Ishockey (gärna som målvakt), fiske, löpning, brädspel, matlagning, foto, skrivande, knep och knåp, mm. Det är en härlig stämning i huset, där vi tycker om att umgås tillsammans. Samtidigt respekterar vi varandras privatliv när det behövs. Vi har även en sjuåring som bor i huset varannan helg och under några av loven. Kollektivet har 5 katter och fyra höns. Vi lagar mat en kväll i veckan per person och vi sätter stort värde på de gemensamma måltiderna.

Hyran varierar utifrån antalet boende men kommer förmodligen ligga på 3000kr per person. I hyran ingår el, internet och en del andra hushållsutgifter.

Pendlingsmöjligheter till Älmhult, Växjö, Ljungby, Hässleholm etc... Det är sju km till Diö tågstation och fem km till Stenbrohult som är den närmsta busshållplatsen. Körkort rekommenderas, då skogsvägen som leder hit inte funkar så bra för cykel eller moped vintertid. Underbara grannar. Lite odlingar och ytterligare odlingsmöjligheter. I de gemensamma ytorna finn ett stort vardagsrum, gästrum, kontor och ett meditations/yogarum.

Är du intresserad skriv en liten presentation om dig och varför du vill bo i kollektiv. Maila till petter.thorne@gmail.com

Många hälsningar,

Emelie, Petter, Mats, Morten, Jocke och Ulrika

The Dogphilosopher

  • Inlägg: 7
    • Västergötland
SV: Plats i naturskönt kollektiv längst ut på en udde
« Svar #1 skrivet: 04 dec-20 kl 18:36 »
Intressant
Jag vill bo lantligt med hund.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Reportaget om ostkursen gör att man blir så sugen!
/Sanna h

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser