Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Skåne Dela ett hus på gård i mitten av Skåne  (läst 1165 gånger)

hårderupsgården

  • Inlägg: 1
    • Skåne
Skåne Dela ett hus på gård i mitten av Skåne
« skrivet: 07 sep-19 kl 20:22 »
Hej! 
Vi bor i en avstyckad gård i ett stort 220 m2 hus med flera lador och 1 hektar mark. När vår kompis behövde boende drog vi nytt avlopp och byggde ett till kök så nu är huset redo för två familjer. Nu ska vår vän flytta tillbaka till sin sambo och det finns plats för en ny familj! Gärna med barn då det var så kul för våra barn att ha lekkamrater i huset.

Vi har två barn på 5 och 1 år. En hund och några katter. Sambon jobbar deltid på Waldorfskolan i Rörum och jag arbetar med att renovera gården.

Det kommer att vara ledigt inom en månad cirka.
I dagsläget har vi dragit avlopp för ett till badrum men det är inte färdigt. Egen mulltoa går att fixa men resten av badrummet delas som det ser ut nu. Nästa år ska vi fixa resten av badrummet.

I dagsläget är det två rum och kök som kommer att stå tomma och en stor hall som vi delar men blir er när vi fixat klart vår hall. Vardagsrummet är väldigt stort och det tänkte vi dela på så vi kan mötas naturligt. Som det har fungerat nu så har barnen sprungit runt i hela huset och lekt i vår dottern rum.
Så småningom kommer det bli möjligt att ha sovrum på vinden och då blir det mer yta!

Ni som letar får gärna ha en vilja att bo tillsammans och se detta som ett långsiktigt boende. Det finns alltid att göra på gården om man vill hjälpa till och mark och hus så det räcker för egna projekt både inne och ute. Här finns chansen att leva ett riktigt lantliv med självhushållning i gammal anda!

Vi är själva 30+are och har bara bott här i drygt två år och är utflyttade från Stockholm. Vi ville ut på landet och självklart ville vi dra med alla vänner men det går ju aldrig att få ihop på en massflytt så vi tog chansen och köpte denna gamla gård.
Sambon tycker om att åka och bada, dansa flamenco och har anlagt en liten köksträdgård och rabatter. Jag är en riktig gör-det-självare då jag gjort och lärt mig allt själv som behövs på gården. När jag får tid gillar jag att hålla på med skogsarbete och såga timmer för att förädla trä.

Hälsningar familjen Abbe, Sara, Majken & Elvie

PS. Gården ligger mellan Hörby & Sjöbo, Utanför Fränninge och Vollsjö
2 km till skola/dagis
4 km till Mataffär

Maila för mer privat svar  :)
« Senast ändrad: 08 sep-19 kl 14:38 av hårderupsgården »

 

Benkes

  • Inlägg: 1
  • Singel kille i Sölvesborg
    • Blekinge
SV: Dela ett hus på gård i mitten av Skåne
« Svar #1 skrivet: 26 jun-20 kl 19:00 »
Detta aktuellt
En singel man


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

142 gäster, 0 användare

* Forum

* Om tidningen Åter- Hämtade just ut 11 gamla nummer av tidningen och skrockade välmående när jag öppnade paketet. Det ska bli så intressant att läsa dessa <3 Flera av sakerna känns väldigt aktuella just nu. Har bla funderat på jordkällare, flytta en timring och veganmat för självhushållare. Nu är jag ingen äkta vegan då jag blev lika glad över att ett nummer handlar om beredning av fårskinn men jag äter veganskt.
/Anna W

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser