Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne: Västerbotten Permakultur PDC  (läst 1529 gånger)

Dr Dear

  • Inlägg: 4
    • Västerbotten
Västerbotten Permakultur PDC
« skrivet: 13 feb-20 kl 16:07 »
Välkommen på permakulturkurs i Västerbotten!

Permakultur är ett verktyg och designsystem för platser, från den stora gården till den lilla trädgården och baseras på ekologiska principer. Syftet är att skapa platsbaserade, hållbara, energibesparande och resilienta system.

Den här kursen riktar sig till dig som är nyfiken på permakultur eller vill fördjupa dina kunskaper inom permakultur och som vill ha ett certifikat i permakulturdesign. Kursen har ett internationellt fastslaget krav på innehåll och omfattar minst 72 timmar (90 studietimmar) lärarledd kursverksamhet. Dessutom genomför kursdeltagarna ett designarbete i mindre grupper. Eftersom den här kursen äger rum i Västerbotten har kursinnehållet anpassats för Västerbottens klimat och förutsättningar.
Det är andra året vi ger den här kursen och den första kursens deltagare var mycket nöjda med kursens innehåll och ledarteamet. Några röster:
"Otroligt inspirerande!"
"Jag tycker att hela kursen var jättebra!"
"Generösa och öppna ledare"
"Utvecklande och inspirerande program under kursen med teori och övning"

Upplägg
Kursen är organiserad kring fyra helger med mellanliggande träffar via Skype och en lärplattform samt ett designarbete. Helgträffarna äger rum mellan kl 8.30 och 17.30 på lördag och söndag. Sista helgen har vi planerat för en fest på lördagskvällen. Första träffen är i Umeå på lördagen och i Sävar på söndagen.
14-15 mars
30-31 maj
22-23 augusti
17-18 oktober

Mer information
Det finns en broschyr för nedladdning på vår hemsida och den innehåller en närmare presentation av innehållet, kursschema, litteratur och kursledarna samt praktisk information. Vi skickar också ut broschyren till de som anmäler sig.

Avgift, rabatt och anmälan
Medlemmar i LRF får 10% rabatt om de uppger medlemskap vid anmälan. Medlemmar under 28 år i LRF ungdom får gå två till priset av en (meddela vid anmälan). Kursavgiften är 6000 kronor och det kommer att finnas möjlighet att delbetala kursavgiften. Anmälan är bindande (utöver vad som gäller för lagen om distansförsäljning). Du kan anmäla dig via länken nedan eller genom att ringa (se kontaktuppgifter nedan). Om du inte får en mejlad bekräftelse på din anmälan inom några minuter, hör av dig.
https://www.sv.se/avdelningar/sv-vasterbotten/kurser/permakulturdesign---certifikatskurs-pdc-62695/

Kursledare
Kursen leds av ett kursteam och inkluderar Henrik Haller som är diplomerad inom permakultur av Nordiska föreningen för permakultur. Övriga ledare är Isak Hultdin, Jan Åberg, David Wiljebrand, Christofer Englin och Susanne Hjort. Alla ledarna i kursteamet har certifikat inom permakultur och flerårig egen erfarenhet av att praktisera permakultur.

Frågor
Susanne Hjort, Verksamhetsutvecklare
susanne.hjort@sv.se
090-12 55 85/072- 595 49 24


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Att jag läst samtliga gamla nummer som fanns att få tag på för utlåning av denna tidning säger väl en hel del om vad jag tycker om den. En del av dem har jag lånat flera gånger. Jag älskar tidningen! Den är idérik, hoppingivande, livsbejakande, inspirerande och informativ och får mig att sjuda av iver och verksamhetslust. Jag kommer att köpa gamla nummer några i taget och nu är det verkligen dags att starta en prenumeration!
/Anneli

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser