Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne: Småland Gård 17 ha till salu i hjärtat av Småland  (läst 517 gånger)

skräptanten

  • Inlägg: 3770
  • Liten gård, möe arbete
    • Småland
Småland Gård 17 ha till salu i hjärtat av Småland
« skrivet: 05 sep-20 kl 10:35 »
Då var det dags, vår gård är till salu! Ett aktivt småbruk i levande landsbygd.

Boningshuset är till största delen ett timmerhus från 1850-talet, med en utbyggnad från 1994 som gav huset nytt badrum, extra sovrum, inglasat uterum och balkong i söderläge. Nedervåningen på huset är anpassat för rullstol. Huset har 2 plan och boyta 126 kvm enligt fastighetstaxeringen. Huset har vattenburet värmesystem med vedpanna i köket (samt elpatron), elektrisk varmvattenberedare finns för att slippa elda under sommaren. Vatten från djupborrad brunn, avlopp med 3-kammarbrunn och infiltration gjort 2018. Fiber finns sedan 2014.
Rejäl jordkällare av huggen sten precis bredvid huset, gjutet golv, belysning och el finns indraget.

Ladugården är byggd på 1920-talet och är inredd med boxar där vi haft våra getter och nötkreatur, takhöjd c:a 2,10. I ladugården finns rinnande varmt och kallt vatten i mjölkrummet. Nya elinstallationer samt jordfelsbrytare. I lagården finns fungerande skulltork för hö.
Det är 2 garagebyggnader för traktorer o dyl, ett med vidbyggd liten ligghall för utegångsdjur. Brygghus. F d sågbyggnad som används som maskinhall.

All mark är i ett skifte, nästan all inägomark är stängslad. Det står drygt 1000 skogskubikmeter att hugga om man vill. Stödrätter på jordbruksmarken finns.

I Fröderydsbygden bor folk i olika åldrar, gott om barnfamiljer. Bygdegården ligger c:a 2 km bort, och bygdegårdsföreningen har även en festplats av typ gammal folkpark. Närmsta lanthandel är c:a 9 km bort i Ramkvilla, där även F-6-skolan ligger.

Begärt pris 2,4 miljoner eller högstbjudande. Skriftligt bud senast 6 oktober.
https://ludvig.se/fastigheter/gard-om-ca-17-hektar-i-hornebo/
Mjölk ger starka ben. Ekeby-utgödsling ger starka armar också.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

268 gäster, 2 användare
Marielind, ärt

* Forum

* Om tidningen Åter- Snubblade över tidningen på biblioteket häromdagen. Blev kvar till stängning och lånade till slut hem sista årgången. Så intressant läsning!
Både jag och min man har saknat en tidning med "mer djup" och mindre gloss. Kul att lära sig mer om intressanta, nödvändiga ämnen.
Även om tidningen är fin...
/Jeanette

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser