Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Skåne Kollektiv utanför Malmö söker medlemmar, gärna med odlingsintresse etc  (läst 983 gånger)

Rickard Sandgren

  • Inlägg: 1
Hej!

Vi söker nya medlemmar till vårt kollektiv på Fårabäcksvägen utanför Malmö - ungefär 30min buss inkl gång ifrån värnhem el 40min inkl. gång ifrån södervärn. Vi bor i ett stort hus mitt i en åker med gott om plats både inne och ute. Vi tycker därför det är extra kul om du är intresserad av att utnyttja de möjligheter som finns när man bor ute på landet. Vi som bor här har valt att bo i just kollektiv för att vi föredrar den boendeformen och vill därför att du skall tycka detsamma. Vi är både privata och tycker om att hitta på saker tillsammans när vi får tid och möjlighet till det. Utöver sporadiska trädgårdsdagar och utflykter så har vi husmöte varje vecka. På tisdagar har vi pysselkväll och på torsdagar vardagsmiddag - båda frivilliga. Det är bra om du är van att bo tillsammans med andra och tänka solidariskt så att det blir trivsamt. Eftersom Matilda och Emelie flyttar ut så är det bra om två feminina eller könsneutrala flyttar in så att det blir en bra balans i huset. Vi som bor här nu är i åldrarna 30-40 år drygt.

Jag personligen tycker det hade vart jätteroligt med någon eller några som har kunskap och/eller intresse för att hitta på kul o intressanta projekt i trädgården! Jag håller bla på med perenna/annuella odlingar, komposteringstekniker tex bokashi, gräver nya lundar, permakulturtänk osv - med fokus på mat. Vi är just nu bara två som utnyttjar odlingsmöjligheterna regelbundet. Jag slutade på kursen skogsträdgård på Holma för 2 år sedan och har experimenterat hemma sen dess.

I kollektivet har vi just nu en sjuksköterska, ljuddesigner, programmerare och arbetsfri. Alla har en kreativ ådra som visar sig på olika vis, tex bygga, träslöjd, odling, rita/måla/pyssla, matlagning, musicering etc. Vi tycker om att umgås och hitta gemensamma beröringspunkter så att vi får det trevligare tillsammans.

Både Emelie och Matilda flyttar ut på test ihop med en partner, så kontraktet kommer vara på ett halvår med chans till förlängning/fast boende. Troligtvis kommer det bli permanent,
men får ändå lägga en brasklapp.

Vi har ingen uttalad politisk åsikt men det lutar åt vänster. I köket lagas det mest vegetariskt men vi har inga regler där heller för kött osv.

Välkommen att messa mig om det låter intressant!


Mvh Rickard Sandgren

Jennifer Racz

  • Inlägg: 3
Hej Rikard! Jag heter Jennifer är 31 år mamma två barn snart vårat andra barn kommer i april.

Jag är intresserad av erat kollektiv min familj harhittills bott på en kollektiv gård där vi delat gemensamma utrymmen och vi har även bott kollektivt i stan RN period. Det funkar bra jag tycker om att ha människor runt mig.

Vi är veganer och har stort intresse i att odla jorden vilket vi gjort mkt hittills på gården där vi bott.

Min man är konstnär och snickare jag är hantverkare och skribent och älskar allt med odling

Låter det intressant? Skriv gärna till mig i ett meddelande så jag verkligen ser det

Mvh Jennifer

sunflower

  • Inlägg: 69
    • Uppland
Hej Richard!

ska säga några korta ord om mig själv så kan ni tillsammans avgöra, om vi ska ha mera kontakt ( och då gärna på mejl eller ännu hellre telefon, jag är så usel på att kolla här...)
- jag är 40 år gammal, två mer eller mindre vuxna barn  (som inte bor hos mig och inte kommer att göra det, men hälsa på gör de säkert någon gång)
- jag är f.t. bosatt i Tyskland efter att ha bott i Stockholmstrakten nästan 10 år men LÄNGTAR tillbaka till Sverige, så oavsett hur och med vem så kommer jag att hamna där så
småningom, dvs. planerna är att flytta upp under våren 2020
- inte bara odlingsintresserad utan har det senaste året jobbat som mer eller mindre ansvarig på en lite småskalig demeter-grönsaksodling mitt i Tyskland; i projektet ingick en pedagogisk del också, vilken innebär att jag regelbundet har barngrupper på åkern och lika regelbundet studenter från närliggande universiteter för att undervisa i "att vara nära jorden"; vi har ett tajt samarbete även med de olika kök från kringliggande skolor mm
-  fårbonde, förskollärare, fårklippare, vårdbiträde - allt detta har jag gjort och delvis gör jag det fortfarande
- påhittig, full av energi och idéer
- har bott i (självhushållar-)kollektiv under min tid lite utanför Stockholm
- jag söker inte bostad för evigt, kanske snarare tillfälligt eftersom jag i slutändan vill driva en egen gård i  södra Sverige, men någonstans måste och vill jag börja. för mig är det aktuellt tidigast i slutet av februari och då ett par tre månader framåt

vill ni veta mera så hör gärna av er till mig!
Daniela
danni.kuerten@gmail.com eller
0046737165530
a ship in a harbour is safe, but that's not what  a ship is built for


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Snubblade över tidningen på biblioteket häromdagen. Blev kvar till stängning och lånade till slut hem sista årgången. Så intressant läsning!
Både jag och min man har saknat en tidning med "mer djup" och mindre gloss. Kul att lära sig mer om intressanta, nödvändiga ämnen.
Även om tidningen är fin...
/Jeanette

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser