Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Uppland Gemensamhetsboende  (läst 446 gånger)

JNJ

  • Inlägg: 22
    • Uppland
Uppland Gemensamhetsboende
« skrivet: 03 nov-19 kl 10:03 »
Vi vill skapa en bogemenskap - var för sig och ändå tillsammans - för en hållbar livsstil. En variant av den gamla tidens generationsboende, där alla har ett värde i gemenskapen.

Vi söker individer/familjer, som tillsammans med oss vill skapa en bogemenskap på vår gård i Stockholms skärgård. Vi har en gård på knappt 10 hektar på Edö, strax öster om Ljusterö i Österåkers kommun, där det finns utrymme för fler boende. Boendet skulle vara var för sig i gårdens torp och stugor, men med vissa gemensamma ytor och aktiviteter för att t ex gemensamt odla, laga mat, umgås, leka/pyssla och utveckla sin hobby. Gården ska erbjuda en lugn och harmonisk miljö att känna sig trygg i och vi värdesätter därför ärlighet och drogfrihet. I dagsläget har gården stora renoveringsbehov.

Vår familj består av två vuxna, 40+ år, två barn - en flicka på 7 år och en pojke på 5 år, år, en stor, men väldigt snäll hund samt två busiga katter. Plus gårdens övriga djur, såsom dvärggetter, kaniner, fjäderfän och bin.

Skola och förskola finns på närliggande Ljusterö och det går att arbetspendla in till Stockholm eller norrförorter, men är tidskrävande. Fiber finns på ön, vilket ger goda förutsättningar för att även kunna jobba hemifrån. Det kan komma att finnas möjlighet till lönearbete (deltid) och egen försäljning av t ex hantverk i vår kommande gårdsbutik. Skulle man vilja köpa loss lite egen mark, så kan det diskuteras.

Mer om oss, gården och vad vi tänker oss, hittar ni på:
https://www.facebook.com/Granberga/
https://www.workaway.info/en/host/657442751835
http://kollektivhus.se/wp-content/uploads/2019/10/Typprogram-aug-2019s.pdf

Det finns så många tankar och idéer att det är svårt att sammanfatta, men vi är öppna för alla möjligheter! 😊

Känns det som något som skulle passa dig/er? Skicka då ett meddelande och berätta om vilka du/ni är och hur du/ni ser på livet.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Å vilken härlig tidning
/Susanne

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser