Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne: Småland Charmigt hus med kollektivmöjligheter  (läst 778 gånger)

Daniel Persson

  • Inlägg: 2
    • Småland
Småland Charmigt hus med kollektivmöjligheter
« skrivet: 31 okt-19 kl 10:36 »
En underbar gammal skola med mycket karaktär utanför Linneryd I Tingsryd Kommun välkomnar fina människor, som söker plats för kreativt skapande eller en kollektiv try-out. Passande även för familjer med barn eller en grupp av vänner.
Vi önskar någon/några som vill ta vara på husets charm och möjligheter, antingen som fast boende eller som en grupp där folk kommer och går och ägnar sig åt sitt skapande här i huset.
Där finns ett stort f.d klassrum (ca. 65 m2), som funkar jättefint för att spela musik, som ateljé, lekplats etc och även för att ha seminarer, workshops eller evenemang (vi har ibland haft konserter eller kafé där).  Rummet har mycket karaktär med gamla detaljer, små konstinstallationer, vedkamin och fin vintage inredning. Vi hyr ut huset möblerat, och ser helst att lokalen bevaras i befintligt skick.

Där finns 3 sovrum, varav 2 har upp till fyra sovplatser, det tredje är på övervåningen och är något mindre, men till gengäld lite mer avskilt. Det, samt det ena på nedervåningen, har egen entré.
I sovrummen finns en del fasta inventarier,(sängkonstruktioner) i övrigt är ni fria att gestalta dom så att det känns som hemma.

Köket är fullt utrustat. Man kan välja mellan vedspis eller elspis.

I källaren finns matkällare och tvättstuga, med rejäl tvättmaskin och torktumlare.

Huset värms huvudsakligen med vedeldning, det finns kaminer, köksspis och kakelugn, förutom i det ena sovrummet som värms med el men som mestadels får värme nog från övriga huset. Även badrummet är eluppvärmt.
 
Trädgård på ca 2000 m2 finns, med fin eldplats, en bod/vagn där man kan dra sig tillbaka eller husera gäster, lekplats, och vedeldat utebadkar. Och en fantastisk gunga ;)

Det finns också en bod där vi har lite verkstad, förvaring, och utedass.

 .
Huset ligger på väg 122, med skogen på baksidan. I närheten (1-2km) finns två fina sjöar och ett naturreservat längs Ronnebyån.
Det går buss utanför huset av och till mot Växjö eller Tingsryd, och inom 3km finns lanthandel, skola, föreningsdriven simhall m bastu, bra restaurang(Korrö), campingplats med café/matservering och båtuthyrning...  Närmaste orter med något större utbud är Lessebo(18km) och Tingsryd(22km), Emmaboda 35, Växjö 40 och knappt 70 till både Karlskrona och Karlshamn.

Här ett litet intryck.. https://www.furklore.com/furklore-a-collection-of-projects/stora-lilla-skolan-creative-playground/


Jag skickar gärna bilder och mer info…Bara skriv till Anne på   gut@myself.com    eller ring Daniel här:  0764280382   
Kom gärna förbi och ta en titt…Kronsborgs Skola, Linneryd

Varma hälsningar, anne + daniel
« Senast ändrad: 31 okt-19 kl 11:06 av Daniel Persson »


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Makalöst mysig och lärorik tidning för en som tycker om återbruk och självhushållning!
/ PW

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser