Tipsa på plocksidan i nästa Åter!
Goda nyheter, smarta självhushållarknep och roliga händelser.
Maila petter@alternativ.nu Gärna med bild.
Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne: Östergötland Fint året-runt-boende på landet för självhushåll  (läst 313 gånger)

Molly Malinka

  • Inlägg: 1
    • Övriga världen
Östergötland Fint året-runt-boende på landet för självhushåll
« skrivet: 18 sep-19 kl 16:10 »
"Kvisten" säljes

Nu säljer vi mammas fina lilla gård på 17.000 kvm, uppdelat på en 4-rumsvilla, täckodlingssängar, lite av ängs-, hag-, betes- och skogsmark samt många byggnader för de kreativa och händiga. Ligger i byn Långserum med 5 hushåll, gamla bodar med riksintresse, nära till två sjöar och fina utsiktsberg med blåbärsskogar.  Östgötaleden korsar byn och två skogar. Kvisten ligger avsides i byn, men ändå på bekvämt avstånd till grannar.

Perfekt för självhushållare, finns två fungerande jordkällare, odlingarna har fasta bäddar och odlats ekologiskt med täckning under många år, finns även en vacker Alveol-odling. Det finns många utrymmen i de övriga byggnaderna att utveckla verksamhet, t ex snickeri, matförädling, smådjursuppfödning, café, utställning; ladugård med höskulle, en stor traktorlada, ett hönshus, ett vedmagasin med sädesloft, samt fyra äldre charmiga bodar, finns även en husvagn där volontärer eller vänner kan bo. Boningshuset utgörs hälften av ett äldre torp och hälften av en modern utbyggnad med vackra ljusa rum. Huset kan värmas upp med både el och vedpanna, finns även en fin vedspis i köket och bra kakelugn i vardagsrummet. Huset har vackra målningar av mamma som var bildkonstnär.

Då Långserum har kulturminnesintresse har det tidigare funnits en turistverksamhet i byn, med smådjur, workshops och aktiviteter för både vuxna och skolbarn.
Här finns potential även för ekoturism, utomhuspedagogik och en permakulturdesignad gård.

Möbler och verktyg och annat lösöre kan gå med i köpet om köparen önskar.

Titta gärna på annonsen och hör av er till mig om ni vill veta detaljer om gården, eller till mäklaren om budgivning och visning. https://www.maklarhuset.se/bostad/sverige/ostergotland/atvidaberg/langserum-kvisten/394670

 


Dela detta:

* Inloggade just nu

173 gäster, 10 användare (1 dolda)
addebadde, Lynga, trinity, Anna-lee, Lise, LimJans, malinski_, Lena på Högen, Byrålåda

* Forum

* Om tidningen Åter- Precis som flera andra skriver så är det här en tidning som aldrig tycks bli inaktuell. Det senaste numret är precis lika intressant som det som kom för flera år sen. Att varje nummer har ett sorts register på baksidan som ger en snabb överblick av vad tidigare nummer sedan många år tillbaka har handlat om, gör det lätt att hitta precis vad man vill läsa om just nu.

Har man läs-svårigheter kan man dock ha lite invändning mot det lilla typsnittet och den täta texten, speciellt annonserna och baksidorna med extra liten text mot en flerfärgad bakgrundsbild.
/Jennifer

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser