Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Västmanland Dammig stuga uthyres/säljes  (läst 750 gånger)

guldmossa

  • Inlägg: 2
    • -
Västmanland Dammig stuga uthyres/säljes
« skrivet: 02 aug-19 kl 20:40 »
God kväll. Vi planerar att åka på en längre resa nu till hösten/vintern och vårat lilla hus blir då tomt. Men kanske finns det någon här som är i behov av en bostad? Ca 40kvm; kök m. vedspis (och elspis), vardagsrum m. kamin, sovrum, toalett m. dusch, varmvattenberedare & tvättmaskin. Både el & kommunalt vatten. Jag har valt att endast elda under vintrarna så ingen elvärme finns dock, så om man inte har lust att elda varje dag på vintern så får man väl fixa element! Och på tal om eldningen så är det dels pga den anledningen ganska dammigt här inne, dels pga att jag hellre är ute i skogen och kikar på lavar och mossor än att vara inne och städa : )

I den vildvuxna trädgården finns det förutom kirskål och brännässlor, även ett ovårdat växthus, ett gäng pallkragar, diverse bärbuskar. Vedbod, gästrum/förvaring, verktygsförråd (m. stor frysbox), gammalt utedass omgjort till krukförvaring.

Relativt nära till Mälaren & naturreservat (20min när vi cyklar). Och skogen här omkring så klart. Bensinmack finns 5km bort, mataffärer och shoppingområde knappt 10km. Buss finns 5 minuters promenad bort, den går dock sällan om dagarna och ej på helger. Jag har tänkt att lämna två elcyklar (varav en med last/transportutrymme), men om man inte gillar dom alternativen så är det väl lämpligt att ha bil : ) Och förutom cyklarna så har jag tänkt att lämna det mesta, så som möbler, köksprylar, verktyg/redskap i förråden osv. Så det är bara att flytta in sen! (fast du/ni kanske vill städa först : ) Och kaffebryggare & micro kanske man vill införskaffa först för det har vi inte, dock en brödrost från 70-talet som vi ibland lyxar till det med! ; )

Ah, och så våran frigående kanin vet vi inte riktigt än vart vi ska göra av, men hon kanske kan bo kvar? Hon betar mest av det högvuxna gräset, eller ligger och vilar i skuggan om dagarna, och sover under förrådet på nätterna : )

Jag har väl tänkt att hyra ut billigt, mest för att det ej ska stå tomt. Men från och med i höst/tidig vinter, vi kommer överens om det. Jag vill tyvärr ej ha någon rökare/drickare här. Helst inga hundar eller katter heller, men det kan diskuteras.

Om detta låter spännande så är det bara att höra av sig. Jag kollar inte mail varje dag men bör återkomma inom några dagar.
« Senast ändrad: 02 aug-19 kl 20:55 av guldmossa »

båten

  • Inlägg: 28
    • Södermanland
SV: Dammig stuga uthyres/säljes
« Svar #1 skrivet: 04 aug-19 kl 10:10 »
Hej Guldmossa,
 Tack för trevlig, tydlig  annons!
Jag kvinna, -icke-rök-/drick- mm, och håller på att sluta med socker. Hälsokostare inkl animalier. Väntar på nytt hem, är odlare, lärarutbildad, konstnärlig, spirituell, naturaktig, praktisk och jobbar med egen återhämtning + studerar. Har trängd ekonomi då jag bekostar all alternativbehandling m kosttillskott själv o ej har lönejobb nu. Hoppas ordna ngt på sikt.Vore bra att veta ung hyra, låg är relativt. En bekant kallade sig fattig fast hennes fina lghs-hyra var som hela min inkomst! Finns det ibland fallna träd att såga ved av i skogen? Trevligt jobb.
Måste fråga, finns det en telefon? Och hur är det med dator? Är mycket för livsvänlig strålning och tål inte WiFi. Det förstås hade varit trevligt sällskap med en liten hund eller katt, kanske ute?
Hur länge tror ni att ni är bortresta; blir det ngn idé att starta lite trädgårdsodling/ blommor ifall det passar?
Sommarhälsningar, Båten

 

guldmossa

  • Inlägg: 2
    • -
SV: Dammig stuga uthyres/säljes
« Svar #2 skrivet: 05 aug-19 kl 23:22 »
God kväll, så fint med ditt intresse!
Ja "låg hyra" är absolut relativt! Jag har inte tänkt mig mer än 3000, och är väldigt öppen för förslag : ) Vatten- & elräkningar skrivs f.ö över på hyresgästen så det är ingenting som jag räknar med i hyran oavsett, kanske kan vara värt att nämna.

Ang fallna träd som du frågar om så är det ej aktuellt, då dom träden antingen är paxade åt skogsägaren eller åt hackspettarna, insekterna & svamparna : ) Men alla kvarlämnade, avsågade grenar som ligger på marken ser markägaren gärna att man plockar. Vi har beställt färdigkluven björkved av en bonde här i närheten för 550kr/kubik inkl hemleverans vilket vi tycker har varit både smidigt och billigt, då det var gått åt ca 6-8 kubik för en hel vinter.

Fast telefon finns dessvärre ej, telefonledningarna kapades ner förra året. Jag antar att det inte går att ha fast dator heller, vi har bara använt trådlöst, grannarna också tror jag (det finns några grannar här, även om dom inte syns på fotona). På tal om grannar så är det f.ö ett nybygge på gång väster om tomten, med en smal strimma skog sparad som tomtgräns, kan vara intressant att veta tänker jag, för den som inte gillar buller och annat väsen? Dom har nog tänkt sig vara klara innan vintern dock men man vet ju aldrig.

Om det inte redan finns ett djur hos dig, så ser jag helst att det inte dyker upp ngt nytt heller, eftersom att jag isf inte får ngn garanti för att det är ett hyfsat uppfostrat djur : )

Och som svar på din sista fråga, så blir vi antagligen borta i minst ett år, eventuellt flera och förhoppningsvis så kommer vi inte tillbaka över huvud taget och därav "säljes"-förslaget i rubriken : ) Men jag har tänkt ett år till att börja med.

Mvh


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Supernöjd med den nya tidningen! Ska fixa ny betalning nu så vi har täckt upp det kommande året, ser fram emot att bygga upp ett litet bibliotek av tidningarna. :) Och maken är ivrig att få testa på ölbryggandet som finns med i senaste numret.. :P
/Maria Örni

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser