Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Södermanland Volontärer sökes till nybygge  (läst 787 gånger)

silverjuggler

  • Inlägg: 47
  • Journalist, författare, nybyggare.
    • Södermanland
    • Sjötuna
Södermanland Volontärer sökes till nybygge
« skrivet: 15 jul-19 kl 08:19 »
Hej!

Vi är en liten familj med ett nybygge i vackraste Sörmland och skulle gärna välkomna volontärer.

På Sjötunet finns ett brett fält av sysslor att välja på: från grönsaksodling och honungsslungning, via traktorslåtter och röjning, till byggnation och grävmaskinsunderhåll.

Det begynnande lantbruket omfattar drygt 7 hektar gammal jordbruks- och hagmark, en skogskulle samt ett stycke strand vid en stilla sjö. Vi försöker följa hållbara principer om respekt för miljön, resurssnålhet, lokala kretslopp och giftfrihet.

Se gärna vår enkla blogg sjotuna.se för ett intryck, där finns vissa bilder och filmer.

Vi tänker oss att ta emot frivilliga krafter som vill bistå med sinne och hand och i gengäld få meningsfulla, lärorika och njutbara dagar tillsammans.  :laugh: Rimligt tror vi är att börja med ett par dagar på prov.

Vi står gärna för matförsörjning frukost-lunch-middag, men tyvärr saknas ännu härbärge varför hugade behöver bo i eget tält eller motsvarande. Vi har el (sol och nät), vatten och bra tältplats/parkering. Själva bor vi i en husvagn på Tunet (och har ett boende i staden). Vi äter mest vegetariskt men även animaliskt när det känns hållbart producerat.

Möjlighet finns både att jobba ihop med någon av oss (då den ena av oss behöver se efter spädbarnet) eller att agera mer självständigt. Konkreta arbetsprojekt inkluderar kategorierna VÄXTODLING (rensa ogräs, så gräs, plantera, vattna, sätta opp stängsel), SNICKRA (bygga golv till höbalsvagnen, sågbockar, vedbod, hjälpa till på sågen), MARKARBETA (jämna ut o kompaktera grus, placera ut grundstenar), BYGGA (börja lägga och montera stomme till ladulänga), MASKIN (småreparera och underhålla tung bandgrävare och traktor från 1961, montera gripklo), BIODLING (skatta, slunga och buteljera honung, varroabehandla), VALL (köra traktor med slåtterbalk och höräfsa, köra hem redskap) samt SKOG (röja sly i skogskant o diken, dra ris etc).

På sikt hoppas vi utöka med fjäderfän o betesdjur, matförädling etc, men för närvarande är bina och katterna människans följeslagare på Tunet.

För rekreation har vi en ljuvlig eldriven flotte, kajaker att låna 8) och runt om oss finns vackra vandrings- och cykelmöjligheter, Sörmlandsleden är inte långt borta och det finns gott om kultur, hantverkare, konst, musik osv i närheten. Butik och bensinmack är 7 km bort i Stjärnhov.

Till oss färdas en med eget fordon eller kollektivt med länsbuss till Stjärnhov, den går från både Gnesta och Flen. Till de orterna bär en pendel- eller fjärrtåg.

Välkomna att höra av er för förutsättningslösa kontakter!  ;)
« Senast ändrad: 15 jul-19 kl 08:26 av silverjuggler »
Vore fint att vara förändringen en vill se i världen.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Har dessa godingar i mitt fritidshus och har lagt band på själv att inte läsa de förens jag har läst ut en annan bok, mycket tråkigare bok, vilket gett mig en rejäl sporre att läsa ut den och börja med dessa tidningar! Har tjuvläst en och spoiler, den var jätteintressant!
/Rebecca B

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser