Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Gårdshjälp sökes i Bellvik  (läst 580 gånger)

eldaren

  • Inlägg: 118
  • det enkla är det bra
    • Ångermanland
    • Hustomtens biug i Bellvik
Gårdshjälp sökes i Bellvik
« skrivet: 19 maj-19 kl 10:20 »
Vi är en liten familj som strävar mot att bli så självförsörjande som möjligt och skulle behöva hjälp med det mesta under våren, sommaren och hösten, i utbyte mot mat, husrum och nya kunskaper och erfarenheter. För tillfället har vi getter, kaniner, höns och en katt.

Arbetet kan vara intensivt så här på sommaren men också mycket givande. Vi behöver hjälp med allt från det dagliga som djurskötsel, mjölkning, ogräsrensning, matlagning mm. till de lite större sakerna som höskörd, vedhantering, stängsling, skörd mm. Vi har en liten gammal traktor till hjälp men vi balar inte och beroende på väder kan man behöva hässja höet. Förhoppningen är att så småningom kunna byta traktorn mot en häst.
Vi tycker även om att hantverka när det blir tid över, eller spela lite på fiolen.

Om någon är intresserad finns även möjligheten att valla och mjölka getterna på berget under sommaren. Det skulle vara till stor hjälp, för då behöver vi inte stängsla så mycket.

Vi bor i nordligaste Ångermanland, utan standard i ett litet timmrat hus.  Maten lagas antingen på vedspisen eller ute över öppen eld. Inkvartering kan vi ordna på lite olika sätt, i säng i hus på gården eller i tält etc.

Om du känner att det låter intressant så hör gärna av dig!  :)
Mvh Pauline, Jon och lille Haldor
biug i Bellvik: en självaförsörjarstämma! http://www.alternativ.nu/users/hustomten/


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

154 gäster, 3 användare (1 dolda)
MiaK, Ett svart får

* Forum

* Om tidningen Åter- Supernöjd med den nya tidningen! Ska fixa ny betalning nu så vi har täckt upp det kommande året, ser fram emot att bygga upp ett litet bibliotek av tidningarna. :) Och maken är ivrig att få testa på ölbryggandet som finns med i senaste numret.. :P
/Maria Örni

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser