Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Skåne Timringskurs Korsvirke 6-8 Juni  (läst 300 gånger)

Jakobn

  • Inlägg: 583
    • Skåne
Skåne Timringskurs Korsvirke 6-8 Juni
« skrivet: 05 maj-19 kl 21:40 »
Vi kommer bygga en eller flera mindre stommar i korsvirke och fördjupa oss i handhavandet av de handverktyg som användes vid husbygge före spikens och skruvens tid. Samt ge grunderna i de principer man använder sig av när man sammanfogar timmer till en exakt konstruktion. Kursen vänder sig både till dig som renoverar äldre hus och till dig som är intresserad av nybyggnation.

Mer information på www.gogalund.com/kurser

Kursens mål
Vid kursens slut kommer du ha god kännedom om stolpverkskonstruktioner, korsvirkets uppbyggnad och samspelet mellan dess olika byggnadsdelar. Du kommer arbeta med yxa, stämjärn, handsåg och handhyvel. 

Deltagarna har möjlighet att arbeta med egna konstruktioner, behöver du hönshus, förråd eller annan mindre byggnad anpassar vi måtten efter deltagarnas önskemål och man har sedan möjlighet att köpa med sig huset till ett förmånligt pris.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, varken av hantverk eller gamla byggnader.

Pris 3750kr ink moms.

Skicka anmälan till jakob@gogalund.com


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

700 gäster, 1 användare
gröngölingen

* Forum

* Om tidningen Åter- Supernöjd med den nya tidningen! Ska fixa ny betalning nu så vi har täckt upp det kommande året, ser fram emot att bygga upp ett litet bibliotek av tidningarna. :) Och maken är ivrig att få testa på ölbryggandet som finns med i senaste numret.. :P
/Maria Örni

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser