Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Raser som inte vill gå ihop  (läst 360 gånger)

Pumba

 • Inlägg: 180
  • Småland
Raser som inte vill gå ihop
« skrivet: 24 mar-19 kl 18:13 »
Hej,

Har haft lite bekymmer med att integrera nya hönor till flocken hemma, vissa raser blir helt utmobbade.

Jag har satt in 1Maran höna, en Appenzeller och en Ayam cemani höna utan några problem, det är nått litet tjuvnyp från de i högre rang sen har de lagt sig.

Men jag har försökt flera gånger nu att sätta in Creme legbar hönor, första vändan satte jag in 2st på natten som jag brukar, dagen efter hade de hackat ihjäl en av dem och den andra lyckades jag rädda om än ganska fjäderplockad.
Nu försökte jag igen 10 veckor senare att sätta in denna CL höna och även en AC höna samtidigt, men det är lögn i fasen, alla är på och jagar och drar fjädrar så det sen ut som den varit med i storslagsmål redan på förmiddagen dagen efter.

Min hönsgrupp är en salig blandning
2st Blomme
2st Sussex
1 CL
1 Värphybrid
2st kopparmaran
1 Silverudds blå
1 Leghorn
1 appenzeller
1 blandhöna av orpington nått

2st tuppar, en silverudds blå och en blomme

Kan det vara så att det är nått specielt med CL hönor som gör att gruppen inte accepterar dem? Värst är nästan CL hönan som jag redan har.

Jag sätter alltid in nya hönor på natten och jag sätter dem alltid jämte ledartuppen, tupparna rör inte de nya utan det är hönorna som är på.

Kentaur

 • Inlägg: 88
  • Småland
  • Kvarnkullen
SV: Raser som inte vill gå ihop
« Svar #1 skrivet: 24 mar-19 kl 21:35 »
Jag har en CL-höna som går med ett gäng Hedemora + några enstaka hönor av olika raser. CL-hönan beter sig udda och är sällan med de andra. När de andra gör en sak gör hon ofta en annan. Hon är inte utstött och de är inte taskiga mot henne, men det verkar som om hon inte har samma flockbeteende som de andra. Kan ju vara just denna individen som sticker ut... Jag tycker att hon verkar lite mer korkad.  :-[

 

Buchaired2

 • Inlägg: 2
  • Bohuslän
SV: Raser som inte vill gå ihop
« Svar #2 skrivet: 19 jun-19 kl 12:40 »
Art som inte vill gå ihop Vad kan någon förklara?


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

* Forum

* Om tidningen Åter- Supernöjd med den nya tidningen! Ska fixa ny betalning nu så vi har täckt upp det kommande året, ser fram emot att bygga upp ett litet bibliotek av tidningarna. :) Och maken är ivrig att få testa på ölbryggandet som finns med i senaste numret.. :P
/Maria Örni

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser