Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

 

Författare Ämne:  Läs detta innan du annonserar!  (läst 1664 gånger)

skräptanten

  • Inlägg: 3749
  • Liten gård, möe arbete
    • Småland
Läs detta innan du annonserar!
« skrivet: 27 feb-20 kl 17:46 »
Hej!

Kul att du vill annonsera här på Kollektiv för självhushållare-tavlan!

Vi har dock en viktig regel som gäller på hela alternativ.nu, och det är att detta är ett forum som handlar om självhushållning. Det innebär att det kollektiv som avses ska ha någon slags möjlighet till självhushållning. Lägenheter har oftast inte det, och därför kommer annonser om rena lägenhetskollektiv tas bort.

Du kan annonsera både om att du söker ett kollektiv att bo i, att du vill starta nytt kollektiv eller kan ni som redan har ett kollektiv annonsera efter nya medboende.
Börja med en tydlig rubrik som förklarar vad det handlar om, gärna typ av kollektiv som avses. Välj landskap om det är aktuellt.
Sedan skriver du en tydlig, beskrivande text. Har kollektivet eller du som kollektivsökande några specifika krav, berätta om dem. För befintliga kollektiv är det bra om du förklarar hur det funkar med penningekonomi och kostnader och hur det gemensamma arbetet och sysslorna är organiserade. Beskriv gärna bostaden/bostäderna, byggnader, mark, eventuell djurhållning och odling. Du får bifoga bilder och/eller länkar till hemsidor. Kontaktuppgifter som telefon och mail är frivilligt.

Posta endast på en tavla, dubbelpostade annonser kommer tas bort.

Du som svarar på en annons, kom ihåg att detta är en annonstavla och inte en debattavla! Om du t ex blir väldigt provocerad över ett manligt könsseparatistiskt gårdskollektiv för veganer, står det dig fritt att inte flytta dit. Börjar du debattera kommer dessa inlägg tas bort.
Att diskutera utformningen av ett framtida kollektiv är givetvis OK.


Lycka till i ditt/ert sökande!
/skräptanten, moderator
Mjölk ger starka ben. Ekeby-utgödsling ger starka armar också.


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

406 gäster, 13 användare (2 dolda)
127, Tant Jansson, svarvarsson, JNS, alternaiv, Ett svart får, Vargtand, Benkes, Björkris, Quercus, fri

* Forum

* Om tidningen Åter- Bääästa julklappen!
/Emma

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser