Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne: Västergötland Kärleksfullt hem på landet sökes för två underbara skyggisar  (läst 1001 gånger)

Andrei

  • Inlägg: 1
    • Skåne
Västergötland Kärleksfullt hem på landet sökes för två underbara skyggisar
« skrivet: 04 dec-18 kl 20:21 »
Hej,

Ni förstår säkert vilket himla svårt beslut det är att efter nästan tio år behöva hitta ett nytt hem åt två charmtroll vars förtroende det tar lite tid och tålamod att vinna. Men vi hoppas att de kan få den kärlek och omsorg de förtjänar, en omsorg som vi i nuläget inte kan ge dem.

Sedan vi separerade för tre år sedan har Sara varit ensam ansvarig människa för Simon och Jakob. Andi bor i en lägenhet i staden och kan inte ge dem utevistelse.
Sara behöver kunna vistas längre perioder borta från huset då hen planerar omskola sig samt vill ha en framtid med sin nya tyvärr kattallergiska partner.

De behöver få komma till ett föralltidhem där de kan få den uppmärksamhet, tid, omsorg och kärlek som de behöver för att må bra. Detta är ett beslut som har tagit oss flera år att ta och det bär oss mycket emot, eftersom det här är katter som är svåra att etablera förtroende för och som vi tror kan ha upplevt trauman i sin uppväxt.

Simon och Jakob
Vi adopterade Simon och Jakob från Göteborgs katthjälp. De hade levt vilda, men med mycket kärlek och tålamod lyckades vi få dem att uppskatta gos o kel.
De bor nu med Sara i Uddebo i Västra Götaland. Det nya hemmet behöver inte ligga i närheten och Sara är beredd att köra dem en längre sträcka om det behövs. Nedan följer mer information om Simon och Jacobs personligheter och om bakgrunden till hur vi kom att adoptera dem från Göteborgs katthjälp 2008. Längst ner i texten finns kontaktuppgifter till både Sara och Andi.

Om Simon:
Simon älskar att bli klappad, men inte av vem som helst. Det har tagit lång tid för honom att ha den typen av fysik kontakt med en människa. Ofta går han omkring och spinner, men är ängslig och håller sig på avstånd. Han vill ofta bli klappad samtidigt som han äter. Simon är väldigt pratsam, han är den som påminner människor om att det behövs fyllas på mat. Simon umgås gärna i köket, i hopp om att få någon godbit från människornas middag, eller blötmat – vilket han älskar. Simon leker gärna med Jakob, står bakom ett hörn och hoppar fram framför Jakob eller brottas. Simon uppskattar också lek med boll inomhus under vintertid. Under senaste året har jag uppmärksammat att Simon har vågat ta mera plats, än han tidigare vågat göra. Simon gillar verkligen mat, speciellt blötmat.

Om Jakob
Även Jakob gillar att bli klappad, men inte av vem som helst. Han gillar då bäst att stå/ligga på en hög plats så att han är på samma höjd eller högre upp än människan som klappar honom. Jakob har stark integritet, och för mig tog det längre tid att etablera fysisk kontakt med Jakob än med Simon. Det har hänt att han har hoppat upp i sängen med avsikt att väcka en, och lagt sig i fotändan av sängen om en totalt ignorerar honom. Jakob har också lättare att etablera relation med andra katter, än vad Simon har. Jakob gillar att sova på kläder som människor har använt, speciellt i början av en relation med en ny människa. Hans favoriträtt är färska räkor.

Bakgrund:
Simon och Jakob är födda, 2006 och 2007, i en skog nära Ramberget i Göteborg, och omhändertagna av Göteborgs katthjälp 2008. Jakob, som är 1 år äldre än Simon troddes vara Simons pappa. Då Simon var kattunge togs hans mamma och syskon om hand av Göteborgs katthjälp. Simon, som var ute på vift just den dagen, blev mycket tidigt övergiven av sin mamma och övriga ungar i kullen. Jakob och Simon levde tätt ihop i skogen, innan de togs om hand av Katthjälpen och adopterades av mig och min dåvarande partner. Jakob och Simon levde sedan 2 år i lägenhet, där vi tämjde dem från helvilda till att vi kunde klappa dem. 2010 flyttade vi till landet, där Simon och Jakob så sakteligen började gå ut.
Under de senaste 6 åren har Simon och Jakob levt ett väldigt fritt liv med kattlucka och skogen inpå knuten. Under sommarhalvåret tittar de mest bara in under regniga dagar, då de gärna ligger i soffan. Varken Simon eller Jakob är några knäkatter. Simon och Jakob gillar lugna människor som har tålamod och visar kärlek på deras villkor.

De gillar inte hundar och inte små barn.

Vi vet tyvärr inte vad som egentligen hände Simon och Jakob under tiden de bodde vid Ramberget, men vi misstänkter att de har med sig någon typ av trauma förknippat med människor. Det är bland annat på grund av detta som det är svårt att skiljas från Simon och Jakob eftersom vi genom åren har byggt upp ett stort förtroende. Vi vill att Simon och Jakob ska få leva ett liknande fritt liv som de gör här hos mig i Uddebo. Ett stadsliv är därför inte aktuellt.

Vi tror inte att det vilda i dem helt kommer att försvinna och det var t.ex. inte lätt för Simon och Jakob att åka till veterinären i samband med deras senaste vaccinationer. Att de är delvis vilda, betyder dock inte att de är aggressiva, de har aldrig bitit eller rivit människor, de kommer att vara lite extra skygga i början.

Simon och Jakob är båda kastrerade, id-märkta, försäkrade och vaccinerade.

Om ni är intresserade av att veta mer om Simon och Jacob kan vi kontaktas via mail: andiannareimann@gmail.com, s_gagnesjo@hotmail.com


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

406 gäster, 12 användare (2 dolda)
Barbroe, 127, Johoda, AndersG, Bankiren, jordtradition, grimbart, countzero, Ett svart får, torpjens

* Forum

* Om tidningen Åter- Tidningen åter har jag läst i några år som prenumerant innan dess läste jag hos vänner. Genom åren har jag utvecklats det har även tidningen och att ledaren skrivs av en så härlig och äkta människa som erkänner att man ibland får ge upp och tänka om. ALLA borde ha tidningen!
/ Maria

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser