Välkommen! För att skriva i forumet måste du logga in först. Har du inget konto går det bra att registrera ett eller logga in med Facebook här. Det kostar inget.  :)

Författare Ämne:  Självförsörjande kollektiv för ensamstående mammor!  (läst 1110 gånger)

Rainbowflower

 • Inlägg: 2
  • Södermanland
Hej! Jag undrar om det finns några ensamstående mammor som skulle var intresserade av att kolla på möjligheten att slå sina påsar ihop? Det finns mkt i livet på landet, djurhållning och odling som kan vara utmanande när man är själv samtidigt har jag personligen dåliga erfarenheter kring samlevnaden med en man och jag söker nu att skapa en hållbar och trygg livssituation full av livskvalitet för mig och min son på annat sätt. Idéen med ett kvinnokollektiv känns jätte spännande och inspirerande! Jag har själv många användbara erfarenheter i bagaget, både av kollektivliv, odling, djurhållning och att driva jordbruksföretag med en hållbar ekonomi. Beroende på gruppens sammansättning och intressen kan jag tänka mig många olika sätt detta skulle kunna organiseras. Jag är själv förälskad i Värmland där jag bor just nu men kan tänka mig andra alternativ bara det känns rätt. Den viktigaste hörnstenen är att finna varandra! Är du också intresserad av detta skriv då en rad och verkar det matcha tycker jag att vi ska träffas och prata vidare!

Solrosen1969

 • Inlägg: 2
 • Intresserat av; ekologi/biodynamik/ permakultur
  • Skåne
SV: Självförsörjande kollektiv för ensamstående mammor!
« Svar #1 skrivet: 28 aug-18 kl 10:20 »
Skulle gärna vara med på det projekt, men jag har bara en' unge, och den är utflugen ;D Problemet är som alltid; pengar. Har haft annons på om och gå tillsammans på en hästgård i Skåne, där hyran är 11.000 i månaden. Finns stall och mark också, men det' måste man såklart också betala för. Tycker att bostads marknaden är helt sjuk i Sverige. Rika människor hyra ut sommar/fritidshus till +5000, i veckan!!! Folk har stålar här i Sverige, om man kan ha' dobbel hushåll. Men det väl uthyrningen, som generera det? Förstår bara inte grejen med, att rika människor hyra hus ut till andra rika människor. Om jag var rik, då skulle min semester inte vara i Sverige, där vädret och vattnet är kallt på sommaren. Har tänkt och köpa någon manskapsvagn och sätta upp på en hyrt mark, men manskapsvagnar i hyfsat stånd, kostar 100.000+ :-\

Rainbowflower

 • Inlägg: 2
  • Södermanland
SV: Självförsörjande kollektiv för ensamstående mammor!
« Svar #2 skrivet: 28 aug-18 kl 12:35 »
Kul att du är intresserad, det kanske inte nödvändigtvis behöver var just mammor, bara man hjälps åt, bara att mammor ofta behöver mer hjälp än andra... Ja bostadsmarknaden är sjuk, tror man absolut ska köpa om man kan, och det kan gå att köpa en fastighet utan att ha så värst mkt pengar, det har jag erfarenhet av  ;)

välås

 • Inlägg: 38
  • Ångermanland
SV: Självförsörjande kollektiv för ensamstående mammor!
« Svar #3 skrivet: 29 aug-18 kl 19:45 »
Du har PM från mig
/ Lena

Långstrumpisch

 • Inlägg: 41
  • Övriga världen
SV: Självförsörjande kollektiv för ensamstående mammor!
« Svar #4 skrivet: 06 okt-18 kl 15:07 »
Pm Pm


Skickat från min iPhone med Alternativ.nu

yllemossan

 • Inlägg: 3
  • Skåne
SV: Självförsörjande kollektiv för ensamstående mammor!
« Svar #5 skrivet: 14 jan-19 kl 20:05 »
Hej!
Är jätteintresserad! Har ett barn i bor i Malmö just nu! Vill gärna träffa fler som funderar på samma!

 

Shakinn Osorio

 • Inlägg: 1
SV: Självförsörjande kollektiv för ensamstående mammor!
« Svar #6 skrivet: 08 apr-19 kl 20:25 »
Hej, vilket spännande projekt. Jag har gått och funderat på något i denna stilen ett bra tag. Är för tillfället boende i Malmö med mitt barn Vidar på 2 år. Drömmer om att hitta en plats att bo med likasinnade och hade gärna varit med att starta ett kvinnokolektiv. Studerar just nu Permakuktur design vid Holma Folkhögskola och det hade varit underbart att kunna kombinera dessa studier med ett projekt som detta.
Hade gärna träffat er andra och pratats vid närmre!


 


Dela detta:

* Inloggade just nu

90 gäster, 2 användare
Lini, Castor fiber

* Forum

* Om tidningen Åter- Precis som flera andra skriver så är det här en tidning som aldrig tycks bli inaktuell. Det senaste numret är precis lika intressant som det som kom för flera år sen. Att varje nummer har ett sorts register på baksidan som ger en snabb överblick av vad tidigare nummer sedan många år tillbaka har handlat om, gör det lätt att hitta precis vad man vill läsa om just nu.

Har man läs-svårigheter kan man dock ha lite invändning mot det lilla typsnittet och den täta texten, speciellt annonserna och baksidorna med extra liten text mot en flerfärgad bakgrundsbild.
/Jennifer

* Nya inlägg

* Nytt i ditt landskap

För inloggade medlemmar visas här nya lokala annonser, aktiviteter och presentationer.
Logga in eller
registrera dig.
 :)

* Nya annonser